-
משחקים באוכל
המרקם המיוחד של גלידת הבננה
הגלידה שמכינים מהפרי הצהוב רכה וקטיפתית בפה כמעט כמו גלידת שמנת. איך? בזכות המרכיבים
23 ביוני, 2023 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
המדע הבריא של האבוקדו
האחוז הגבוה של שומנים בלתי רוויים הופך את האבוקדו לאורח רצוי על שולחן האוכל. וגם: מתי ואיך הוא מבשיל, ושאלת השאלות: האם הוא פרי או ירק?
9 ביוני, 2023 זמן קריאה משוער 17 -
ניסויי מדע בבית
מבשילים יחד: בננה ואבוקדו
בניסוי זה נבחן איך אפשר לזרז הבשלה של אבוקדו בעזרת בננה, ונראה כיצד המרחק בין האבוקדו לבננה משפיע על ההבשלה.
22 ביולי, 2022 זמן קריאה משוער 2 -
משחקים באוכל
סוד הפשטות של רוטב הפסטה
גם מאחורי מצרכים יומיומיים כמו עגבניות וגבינת פֶטָה, עומדים תהליכים כימיים מורכבים
5 במרץ, 2021 זמן קריאה משוער 5 -
שאל את המומחה
כמו פרי בשל: מה משמעות שינוי הצבע של פירות?
הפרי הוא אמצעי פרסום של הצמח, כדי לדאוג להפצת הזרעים שלו. איך זה קורה?
30 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 6 -
משחקים באוכל
איך למנוע מהפירות להשחים?
יש פירות וירקות המשחירים לאחר שחותכים אותם. מדוע זה קורה ואיך אפשר למנוע זאת בקלות ובלי לפגוע בטעם?
18 ביוני, 2020 זמן קריאה משוער 4 -
חדשות מדע
הריח שעוזר להפיץ את הזרעים
למה לפירות בשלים יש ריח חזק כל כך? מחקר חדש מציע שהריח התפתח כדי לסמן ליונקים אוכלי פירות מתי הפרי בשל ומוכן
3 באוקטובר, 2018 זמן קריאה משוער 6 -
חדשות מדע
כפפות של משי להגנה על פירות
מדענים מארה"ב פיתחו ציפוי על בסיס חלבון מרכזי במשי, שמאריך את חיי המדף של פירות מחוץ למקרר
19 במאי, 2016 זמן קריאה משוער 5