-
משחקים באוכל
המוציא לחם מן המדע
קמח ומים, סוכר, מלח, וכמובן שמרים – איך המרכיבים הפשוטים והכימיה ביניהם אחראים למאפה הבסיסי והטעים?
8 בינואר, 2021 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
הדרך המדעית לריזוטו מוצלח
מהו האורז האידיאלי? ואיך נכין אותו בלי מאמץ? הכימיה של הריזוטו תבטיח לכם תבשיל קְרֵמי וטעים
25 בדצמבר, 2020 זמן קריאה משוער 5 -
משחקים באוכל
כמו סופגניות, בלי שמרים: מדעי הצ'ורוס
מה קורה כשמפגישים בין בצק רבוך של פחזניות לשמן הלוהט?
4 בדצמבר, 2020 זמן קריאה משוער 5 -
שאל את המומחה
כמו פרי בשל: מה משמעות שינוי הצבע של פירות?
הפרי הוא אמצעי פרסום של הצמח, כדי לדאוג להפצת הזרעים שלו. איך זה קורה?
30 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 6 -
משחקים באוכל
מדעי החצילים
איך מנטרלים את המרירות של החצילים? כיצד מונעים מהם לספוג המון שמן? ולמה כדאי להמליח? הדרך לחציל המושלם
27 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
הירוק הירוק הזה
על פסטה, בתוך כריך או פשוט בתור תבלין – אין כמו רוטב פסטו. אבל כדי לשמור על צבעם הטרי של העלים צריך להבין את המדע שמאחוריו
13 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 3 -
30 באוקטובר, 2020 זמן קריאה משוער 5
-
יש מקום לספק
קדימה, לישבן!
האם יש בסיס לאמונה לפיה כשאוכלים בעמידה או לפני השינה, השומן מתרכז בעכוז ובירכיים?
25 באוקטובר, 2020 זמן קריאה משוער 5