-
4 ביולי, 2024 זמן קריאה משוער 17
-
משחקים באוכל
חג החירות – מגלוטן
לא פשוט לשחזר את תכונותיהם של חלבוני החיטה כדי להכין מטעמים שיתאימו לחולי צליאק – והתוצאה טעימה ובדרך כלל גם כשרה לפסח
31 במרץ, 2023 זמן קריאה משוער 15 -
משחקים באוכל
קסם הבצק האיטלקי
כדי לעשות פסטה טרייה וטעימה צריך להכיר לעומק את חלבון החיטה (גלוטן), ולדעת להשתמש בו
19 בנובמבר, 2021 זמן קריאה משוער 15 -
חדשות מדע
נמלים עם ראש גדול. ואז קטן. ושוב גדול
הנמלים הקופצות ההודיות מכווצות את מוחן כשהן מנסות לזכות בזכות להתרבות, ויכולות גם לגדל אותו מחדש
3 במאי, 2021 זמן קריאה משוער 5 -
משחקים באוכל
המוציא לחם מן המדע
קמח ומים, סוכר, מלח, וכמובן שמרים – איך המרכיבים הפשוטים והכימיה ביניהם אחראים למאפה הבסיסי והטעים?
8 בינואר, 2021 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
הגמישות של הפיצה
מה נותן לבצק את המרקם האוורירי המיוחד שלו? הגלוטן. המדע מאחורי החלבון של האפייה
28 באוגוסט, 2020 זמן קריאה משוער 8