גלי המיקרוגל מוכרים לנו בזכות היכולת שלהם לערר מולקולות מים ועל ידי כך לסייע בחימום המזון שלנו, אולם יש בגלי מיקרוגל הרבה מעבר לכך. כיום נעשה שימוש בקרני מיקרוגל בתקשורת סלולרית, בחיזוי מזג האוויר, בחקר האבק הבין כוכבי, סופרנובות ועוד. הסרטון שלפנינו עוסק בקרני המיקרוגל והשימושים שלהם במחקר. הסרטון הוא השלישי בסדרה בת שמונה חלקים העוסקת בספקטרום האלקטרומגנטי והשימושים שלו במחקר.

סרטון זה הופק בידי נאסא ותורגם בידי צוות אתר דוידסון אונליין.

עוד בסדרה: מבוא, גלי רדיו, גלי מיקרוגל, גלי אינפרא אדום, האור הנראה, קרני אולטרא סגול, קרני רנטגן, קרני גמא

 

מאת: ארז גרטי
המחלקה לכימיה ביולוגית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

2 תגובות

  • אנונימית

    מקורות הקרינה

    שלום, לא מצויין מה הם מקורות הקרינה ומה תכונותיה.. ואם כן אז לא ממש הבנתי

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןביאנה

    תשובה

    שלום,

    תוכלי לקרוא על פעולת המיקרוגל וגלי מיקרוגל כאן.

    בברכה,

    ביאנה