שעועית שייכת למשפחת הקטניות; במשפחה זו גם מצויים הפול, החומוס, האפונה ועוד.
משפחה זו עשירה בפחמימות מסוג אוליגו-סוכרים (oligosaccharides) המצויים גם בכרוב.
התמונה נלקחה מויקיפדיה
פחממות אלו קשה לגוף לפרק (חסר לנו את האנזים המתאים) ולכן הם מתקדמים במערכת העיכול ומפורקים בהמשך ע"י חיידקים הקיימים כחלק מהאוכלוסייה הטבעית במעיים.
תהליך הפירוק הוא תהליך תסיסה ותוצרי הלוואי שלו הם גזים שונים (בעיקר חנקן ופחמן דו חמצני אך גם מימן ומתאן)
סיבות נוספות לגזים במערכת העיכול הם בליעת אוויר רב (משקאות מוגזים, לעיסת מסטיק ועוד) ובעיות בתנועתיות המעי (מעי רגיז).
התמונה נלקחה מויקיפדיה
מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.