הכלור (Chlorine) הנו היסוד ה 17 בטבלה המחזורית. שמו נגזר מצבעו כגז- צהוב ירקרק (ביוונית כלורוס= צהוב ירקרק).
תמונה נלקחה מויקיפדיה
הכלור נפוץ ביותר בטבע בעיקר בתרכובות מלח כמו מלח הבישול NaCl.
במצב גז יש לו ריח הגורם לצריבה והוא מסוכן לשאיפה.
הטמפרטורה בה גז הכלור הופך לנוזל היא כ 34 מעלות צלסיוס ולכן הדרך הפשוטה ביותר להפוך גז כלור לנוזל היא לקרר אותו.
מאת: ד"ר מאיר ברק
מחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.