אש היא למעשה תגובה כימית מהירה- תהליך חמצון מהיר, מה שמתחמצן הם גזים הנפלטים מחומר הדלק.
על פני כדור הארץ המקור המחמצן הנפוץ ביותר הוא חמצן.
כדי שתתרחש בעירה צריכה להתרחש תגובת שרשרת (או יחסי גומלין) בין חמצן, חום וחומר בעירה. כלומר כדי ליצור אש צריך בתור התחלה חומר בעירה, חמצן וטמפרטורה גבוהה מספיק ואז נוצרת תגובה בין החמצן באוויר לאדים של חומר הבעירה.  

החום הוא מרכיב חשוב כי הוא "מקיים" את תהליך הבערה ולכן אין "אש קרה" אך בהחלט קימות בערות בטמפרטורות שונות בטווח של מאות ועד אלפי מעלות. אש תפרוץ כאשר חומר דלק עם אספקת חמצן (או חומר מחמצן אחר) ייחשף למקור חום גבוה. לאחר שהאש פורצת היא מסוגלת "לספק" את החום לעצמה כל עוד יש מספיק חומר דלק ומחמצן. כבאים למעשה מקררים את השרפה עם מים ובכך מונעים את אחד המרכיבים ההכרחיים לבערה. דרך אחרת לכבות שרפות היא לחנוק אותם ע"י שימוש בפחמן-דו חמצני 

- הגדרה והסבר מהי בדיוק אש (אנגלית): לחץ כאן  


תמונה נלקחה מויקיפדיה 

 

 

6 תגובות

  • יוסף

    איך קוסם מכניס אש לפה

    האם זו אש קרה ?

  • ערן

    חבל שלא עניתם על השאלה.

    חבל שלא עניתם על השאלה. התשובה אגב היא לא.

  • משה

    אש קרה

    תודה על ההסבר הקצר והמובן

    שאלה קטנה לי

    אני זוכר את הרתך חמוש בקיפאון רבוע על פניו

    מחזיק מכשיר אקדחי כעין מקדחה (יש קשר בין אקדח למקדחה?)

    אקדח מעשן, אקדח יורה אור מאיר, ניצוצות של אשף שאינן מורגשות במגע כלל. בעצם אש קרה כלשהי?

  • לא הבנתי

    אם השאלה היא אם יש אש בריתוך - לא, זו פלזמה

    ברגיל האוויר מבודד טוב. בריתוך, הוא עובר למצב הצבירה הרביעי, פלזמה, שבו האלקטרונים חופשיים ולכן הוא מוליך.

  • יעל

    אם התפקיד של מים בכיבוי אש הוא בקירור

    האם מים קרים מאוד או רסיסי קרח או חנקן נוזלי מכבים אש עוד יותר טוב?

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןאבי סאייג

    תשובה

    מים גם מבודדים את האש מגישה חדשה לחמצן (בעצם העובדה שהם מצפים את החומר הבוער).
    מים קרים מאוד יכבו אש מעט יותר טוב ממים חמים. קרח - אמנם קר יותר, אבל אין בו את אלמנט הבידוד מהחמצן, כך שזה פוגע ביעילותו לשבור את משולש האש.
    למים - 'קיבול חום' אדיר, בהשוואה לכמעט-כל החומרים בטבע, בתהליכי חימום וקירור קיבול החום משחק תפקיד גדול כמו הטמפ', ככה שלאוו דווקא חנקן נוזלי יכבה שריפות טוב יותר ממים.
    ד"ר אבי סאייג