הסרט שלפנינו פותח סדרת סרטים שמתארת את תורת היחסות. כששני צופים נעים זה ביחס לזה וביחס לעצם שאותו הם מודדים, הם ימדדו גדלים שונים. כדי להבין איך ליישב את המדידות השונות ולדעת למה עליהם לצפות כשהם מודדים, עלינו להיעזר בתורת היחסות. העלילה של סדרת הסרטים הזו זהה לזו של הסדרה הקודמת שהבאנו על אודות מכניקת הקוונטים.
הפרק הראשון כולל מבוא קצר על תורת היחסות ואחריו הסבר על תורת היחסות הקלאסית. התיאוריה הזו, שהיתה מוכרת עוד לפני שאיינשטיין פיתח את תורת היחסות שלו, מספקת תיאור נאמן של העולם, אך רק כל עוד המהירויות של הצופים והעצמים הנמדדים נמוכות בהרבה ממהירות האור. במקרה זה, המעבר ממערכת המדידה של צופה אחד למערכת המדידה של צופה אחר הוא פשוט מאוד. כל שעלינו לעשות הוא לחבר את המהירות היחסית של הצופים למהירות העצם שמדד ידי אחד מהם ונקבל כך את המהירות שימדוד הצופה השני. המעבר הזה נקרא "טרנספורמציית גליליי".
הסרטון הופק על ידי Cassiopeia project. תורגם בידי צוות האתר דוידסון אונליין
בסרטון הבא ננוע במהירות האור אל תורת היחסות של איינשטיין.
לסיום אשאל אתכם שאלה: כשנגיע לתורת היחסות של איינשטיין נראה שהגדלים שאנו מודדים משתנים מאוד אם אנו נעים ביחס אליהם – לא רק המהירות שלהם משתנה, אלא גם גודלם. אולם יש דבר שגם התיאוריה הקלאסית צופה שתכונה חשובה שלו תיראה שונה בעינינו אם נמדוד אותו כשאנו במנוחה והוא בא לקראתו, או אם אנו נעים לכיוונו או מתרחקים ממנו כשהוא "מנסה" להגיע אלינו. האפקט הזה מכונה על שם האיש שחזה אותו. אך למעשה כולנו נתקלים בו כל העת בחיי היומיום. האם תוכלו להבין במה מדובר?