ארטיק הוא למעשה גוש קרח - מים קפואים להם הוספו חומרי טעם וצבע.

כאשר אנו מוצצים את הארטיק אנו למעשה יונקים את חומרי הטעם והצבע מגוש הקרח ובכך מפרידים ביניהם.

התוצאה היא פה ולשון צבועים בצבע הקרטיב וגוש קרח מיותם.


ארטיק, התמונה לקוחה מויקיפדיה.

מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

5 תגובות

  • ועוד בימים חמים...

  • שיוויון זכויות...

    ואם ניתן לכלב קרטיב- הוא יבלע אותו בתאווה והנאה גדולה...

    ויש כלבי מחמד שבטוחים שהם בני אדם... אז כמובן גם להם מגיע קרטיב שיצנן אותם !!
    מאיר: האם סוכר בכמות קטנה כמו זו שבקרטיב (לא במאכלים נוספים) יכולה להזיק לכלבים? (גלית)

  • MAX BRENERת"א ב...

    ושוקולד...

    אין לי כלב, אבל אני מכירה הרבה אנשים שמפטמים את הכלבים שלהם גם בשוקולד והכלבים מרוצים כאילו זה מינימום איזה סטייק עסיסי... אך האם הקופאין שבשוקולד לא מזיק לכלבים? (גלית)

  • מאיר ברק

    תשובה

    הקפאין אינו מסוכן לכלב (לא ברמות המצויות בשוקולד).
    החומר המסוכן הוא דווקא תיאו-ברומין (Theobromine).
    החומר הזה, כאשר הוא מתפרק בכלב, יוצר שליח עצבי "שגוי" (לא טבעי) שיכול להוביל לעוויתות ואף למוות (כשהוא מצוי בכמויות גדולות). ככול שאחוז הקקאו בשוקולד גבוהה יותר כך עולה כמות התיאו-ברומין.
    לכן הסיכון עולה משוקולד לבן - שוקולד חלב עד לשוקולד מריר (הכי מסוכן).

  • מאיר ברק

    תשובה

    מעט סוכר בהחלט לא מזיק לא לאדם ולא לכלב