מים סופגים מעט מאוד אנרגיה באורכי הגל של האור הנראה, לעומת זאת הם אינם שקופים למשל לאורכי גל תת-אדומים (אינפרא-אדום). תמיסות אחרות בעלות צבע סופגות אור באורכי גל ספציפיים, אם משקה יספוג אורכי גל אדומים וירוקים הוא יראה כחול- כי זה אורך הגל היחיד שיוחזר מהתמיסה.

המונח ספיגה פירושו כאן שתדירות אורך הגל של צבע ספציפי מתאימה לתדירות של אלקטרונים באטום והתוצאה היא הרעדתם, לכן אנרגיה זאת "אבדה" ואורך גל זה נבלע בחומר.

אומנם האתר באנגלית אך אם תגללי לאמצע העמוד תראי גרף יפה המתאר את ספיגת האנרגיה ע"י מים באורכי גל שונים. אם תשימי לב יש עמק ברור באזור האור הנראה, כלומר ספיגה מועטת.

אם כך מדוע שלג או ענן (המורכבים ממים) אינם שקופים? משום שהם מורכבים ממיליוני חלקיקים זעירים לכל סנטימטר מעוקב. מכיוון שכל מעבר של אור בין תווך אחד לשני יוצר שבירה ופיזור (מעבר ממים לאוויר וההפך) הרי שנוצר מצב שהאור נשבר אינספור פעמים לכל הכיוונים (בממוצע בצורה אחידה, כלומר ללא כיוון מועדף) ולכן הוא נראה לנו לבן.


תמונה נלקחה מויקיפדיה

מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

0 תגובות