קיימים חומרים טבעיים רבים המסוגלים לטפל בשומנים שונים בדרגות יעילות שונה.
המוצר הכי מוכר הוא הסבון שיוצר בעבר הלא רחוק מבישול שומן, אפר (שהכיל מלחי נתרן או אשלגן) ומים לתערובת סמיכה שהתקשתה בהמשך.
תרכובות בורון שונות אף הן יכולות לשמש כדטרגנט טבעי. מרכיבים צמחיים נוספים (בעלי יעילות משתנה) הם חומץ טבעי, מיץ לימון, רכז אחר ממשפחת ההדרים ותרכובות צמחים שונות. קיימות חברות מסחריות כ Ecover, Ecofreind ועוד המתמחות בקו מוצרים מסוג זה.
-שאלה נוספת בנושא (אתרים שונים): לחץ כאן
מאת: ד"ר מאיר ברק
מחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.