לכל התוכניות

מה עובר עליהם? הרצאות על המדע של גיל ההתבגרות

מה קורה בגיל ההתבגרות במוח ובנפש ואיך זה משפיע על המתבגר וסביבתו? על הצד ההתנהגותי והצד המדעי של גיל ההתבגרות בערב תרבות מדעי

ההרשמה נסגרה

הערב יכלול שתי הרצאות:

פרופ' עמוס רולידר: גיל ההתבגרות – תמונת מצב ודרכי התמודדות 

בני הנוער נתונים להשפעה משמעותית של חבריהם (קבוצת השווים) בחיי היום יום. לעומת זאת השפעת ההורים הולכת ופוחתת, דבר המוביל למשבר הורות וטשטוש גבולות – האם ההורים אמורים להיות בעלי סמכות או חברים של המתבגר? האם ניתן לשלב בין השניים? מי אחראי לחינוך הילדים בעידן של מימוש עצמי וקריירה כאשר שני בני הזוג עובדים מחוץ לבית? נוסף על כך הנורמות בחברה הישראלית מאפשרות מגוון רחב של התנסויות ללא גבולות ברורים ומקשות עוד יותר על ניהול המשפחה. פעמים רבות ההורים עומדים מול המתבגר בתחושה של העדר כלים המתאימים לניהול הקונפליקטים של גיל ההתבגרות.

ההורות לילדינו המתבגרים מאתגרת במיוחד עקב גילם הבוגר של הילדים והעצמאות שהם מפגינים מצד אחד, ומנגד הסבירות הגבוהה להתנהגויות עם סיכון וסירוב לשתף פעולה במטלות בסיסיות ויום יומיות. על כן נדרשת מאתנו ההורים עמידה איתנה בקשיים לא פשוטים. בחלק זה יקבלו ההורים כלים אשר יסייעו בידיהם להתמודד בהצלחה עם קשיי התנהגות טיפוסיים של מתבגרים בכלל ושל ילדיהם המתבגרים בפרט.

ד"ר אילן סמיש: המוח המתבגר

בהרצאתו יסקור ד"ר סמיש את השינויים שעובר המוח בתקופת ההתבגרות ברמה העצבית והקשר הבין-עצבי, ההורמונים שהמוח מפעיל והקולטנים שקוראים את האותות החושיים וההורמונליים. ההרצאה תנסה להתייחס לאוסף של שאלות הקשורות לגיל ההתבגרות: כיצד התפתחות המוח משפיעה על המוח בשלב ההתבגרות? מה הקשר בין מוח לסערות הורמונליות שפורצות בעת ההתבגרות? איך הורמונים אלו משפיעים על רגשות וקשרים בינאישיים ומה כל כך מיוחד בגיל ההתגברות? מה שיטות המחקר שהתפתחו בשנים האחרונות לימדו אותנו על הביולוגיה של גיל ההתבגרות? מה קורה במוח במהלך התבגרות בריאה ואיזה תקלות יכולות להתרחש ולגרום למחלות שונות? לסיום, ההרצאה תציג את עתיד רפואת הנפש והגוף של המוח המתבגר.

 

קהל:

הקהל הרחב

זְמַן:

ביום חמישי 8 בספטמבר 2016, ה' באלול תשע"ו. התכנסות וכיבוד קל בשעה 19:45, תחילת ההרצאה בשעה 20:00 בדיוק

מקום:

באולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי שבקמפוס מכון ויצמן למדע ברחובות

מחיר:

80 ש"ח בהרשמה מראש

אֵיך:

ההרשמה נעשית באתר (במחשב ולא במכשיר נייד). מומלץ להירשם דרך דפדפן כרום. מספר המקומות מוגבל וההרשמה תעשה על בסיס מקום פנוי

עוד על התוכנית

פרופ' עמוס רולידר – BCBA-D, Ph.D מומחה מוסמך לניתוח וטיפול התנהגותי, ראש המחלקה למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית כנרת. ראש התכנית ללימודי הסמכה בניתוח התנהגות יישומי בביה"ס לחינוך באוניברסיטת תל אביב. עומד בראש מרכז רולידר לייעוץ והכוונת הורים.

ד"ר אילן סמיש – מדען ומרצה לביוכימיה, גנטיקה, ביו-פיסיקה חישובית וביו-אינפורמטיקה מבנית. ד"ר סמיש הוא יו"ר משותף של הכנס הבינלאומי השנתי המוביל בעולם לביו-אינפורמטיקה מבנית וביו-פיסקיה חישובית ומבצע מחקר על מבנה, תפקוד ועיצוב חלבונים. כמו כן הוא משמש כיועץ אקדמי במכון ויצמן למדע וכתב מדעי במכון דוידסון לחינוך מדעי.