אכן, קיימים לייזרים באור הנראה, ולמעשה במגוון מאוד גדול, אך גם באור "לא-נראה". "לא-נראה" – כי בעין בלתי מזוינת לא ניתן להבחין בו, אם כי לעיתים ניתים להבחין בתוצאותיו. מקור השם לייזר הוא למעשה באנגלית, Laser, והשם עצמו מלמד על אופן פעולתו: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. למעשה לפני הלייזר היה קיים המייזר – Maser, Microwave Amplification by Stimulated Emission of Radiation והלייזרים בתחילה נקראו מייזרים אופטיים. השם אכן מכיל את המילה אור, אך אין אכן הכוונה בהכרח לאור נראה.
לייזר ירוק במצפה כוכבים של נאס"א, התמונה באדיבות נאס"א.
הלייזר הראשון שיוצר פלט אור אדום. היה זה לייזר מבוסס גביש אודם (Ruby). אחד הלייזרים הנפוצים בהוראה גם הוא פולט צבע אדום, והוא מבוסס על תערובת של הליום-ניאון (He-Ne). בודאי הבחנתם גם כי מרצים המשתמשים בציין לייזר אדום או ירוק בהרצאותיהם. יש לייזרים בצבעים נראים אם כך מסוגים שונים, כמו גם על-סגולים, תת-אדומים ואף לאחרונה רואים התחלה של עידן הלייזרים של קרני X (הידועים בעברית גם כקרני רנטגן – תחום אורך הגל אשר בו משתמשים בצילומי רנטגן).
להעשרה:
- לייזרים ויישומיהם - אתר בעברית המכיל מידע רב בנושא, מאת ד"ר רמי אריאלי.
מאת: ד"ר לירן שמשי
המחלקה לפיזיקה של מערכות מורכבות
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.