גלו איך אנו תופסים צבעים בעזרת היישומון. לחצו על התמונה והתחילו לשחק באור ובצבעים
הראייה היא אחד החושים המרכזיים ביותר שלנו, שמאפשר לנו לתפוס את מקומנו במרחב. בתהליך הראייה אנו קולטים אור בצבעים שונים מהסביבה, מקודדים אותו לאותות עצביים ומעבירים את האותות למוח, שם הם מעובדים. היישומון שלפנינו ממחיש בפשטות איך אנחנו תופסים את הצבעים בסביבתנו.
להפעלת היישומון לחצו על התמונה:
כל צבעי הקשת
חוש הראייה שלנו מבוסס על שלושה צבעים: ירוק, כחול ואדום. היישומון מחולק לשני חלקים. בראשון יש נורות בצבעי אדום, ירוק וכחול ואנו רואים איך שילוב בין שלושת הצבעים נותן לנו את כל צבעי הקשת. בחלק הזה אתם מוזמנים להפעיל את הנורות השונות בעוצמות שונות כדי להגיע לכל צבע אפשרי (כפי שמופיע בענן מעל ראשה של הדמות).
החלק השני עובד על אותו עיקרון, אך בצורה קצת יותר מורכבת. כאן יש לנו שתי אפשרויות: להשתמש באור לבן (כמו אור השמש) האוגר בתוכו את כל צבעי הקשת, או באור מונוכרומטי (אורך גל יחיד) שנותן צבע יחיד. במקרה הזה נעשה שימוש במסנן (פילטר) בצבע לבחירתנו. המסנן עוצר את כל הצבעים מלבד זה שהוא צבוע בו. מסנן אדום, למשל, ייתן רק צבע אדום, כך שאם נקרין דרכו אור צהוב לא יעבור דרכו דבר. אור אדום, לעומת זאת, יעבור את המסנן ללא קושי, ואילו אור לבן (שכולל בתוכו את כל הצבעים) ייתן צבע אדום.