סכיזופרניה היא הפרעה נפשית קשה שמתאפיינת בהפרעות חשיבה, מצבי רוח קיצוניים, עיוותים בתפיסת המציאות ועוד
המוח הוא האיבר החשוב ביותר במערכת העצבים המרכזית, יחד עם חוט השדרה. הוא שולט בתפקודים הפיזיולוגיים השונים של הגוף, ובהן קצב הלב, הנשימה, העיכול, הראייה, השמיעה ועוד. הוא האחראי גם על הרגשות ומחשבות שלנו ועוד.
במוח מרוכזים כעשרה מיליארד תאי עצב המקושרים ביניהם, שנעזרים להולכת האות העצבי בחומרים כימיים הקרויים "מעבירים עצביים" (נוירוטרנסמיטורים) כמו דופמין וסרוטונין.
סכיזופרניה הינה מחלה שמתאפיינת בשיבושים חמורים ברגשות, במחשבה, בתפקוד ובשפה, שמותירים את החולים פוחדים ומופנמים. נכון להיום עדיין איננו יודעים לחלוטין מה גורם לסכיזופרניה. ייתכן שהמחלה נגרמת מעלייה ברמות הדופמין באזור המזולימבי של המוח, שמובילה לתסמינים "חיוביים" (כלומר פעילים) כמו אשליות, הזיות ובלבול. סכיזופרניה עשויה להופיע גם בעקבות ירידה ברמות הדופמין בקליפת המוח הפרה-פרונטלית, שמובילה לתסמינים שליליים (כלומר סבילים), כמו אובדן פעולה, אובדן עניין, קשיי ריכוז, חוסר אנרגיה וחוסר מוטיבציה.
המחלה מחולקת לארבעה סוגים עיקריים: סכיזופרניה קטטונית, פרנואידית, לא מאורגנת ושאריתית. הטיפול בה כולל ייעוץ פסיכולוגי ותרופות אנטי-פסיכוטיות כמו כלורפרומזין, לוקספין, הלופרידול וקלוזפין.