עובר אנושי מתפתח ברחם אמו כ-40 שבועות (כתשעה חודשים). במהלך ההיריון מתפתחות בגוף המערכות השונות המרכיבות אותו, מתא יחיד ועד לתינוק שלם. הסרטונים שלפנינו מתארים את השלבים העיקריים בהתפתחות העוברית, שבוע אחר שבוע בצורה מופשטת.
ההתפתחות העוברית מתחלקת לשני שלבים עיקריים: Embryo ו-Fetus. שלב ה-Embryo מתחיל מרגע ההפריה וממשיך בערך עד השבוע השמיני. בשלב הזה נוצרות שכבות התאים העיקריות שמהן יתמיינו האיברים השונים. בשלב ה-fetus, מהשבוע השמיני ואילך, העובר כבר מקבל צורה אנושית והמערכות הגופניות שלו מתחילות לתפקד.
תהליך ההתפתחות מתחיל בחלוקה של הביצית המופרית (זיגוטה) לקבוצה של תאים זהים בתהליך שנקרא מיטוזה. לאחר שנוצר גוש תאים גדול מספיק, התאים מתחילים להתמיין לפי מיקומם בגוש. ההתמיינות מתחלקת לשלוש שכבות נבט עיקריות, שמכל אחת מהן נוצרת רקמת יסוד של תאים המתמיינים לאיברים השונים. בשלב הזה רואים תנועה של תאים על פי השתייכותם עד ליצירת צורת העובר המוכרת לנו. המערכות הולכות ומתפתחות עם הזמן על םי לוח זמנים קפדני מאוד ומדויק, עד ליצירת תינוק שלם.
במהלך ההיריון איברים לא רק מופיעים אלא גם נעלמים בהמשך: למשל זנב, קשתות זימים וקרומים בין האצבעות. ההיעלמות הזאת מתרחשת בתהליך של מוות תאי מתוכנן (אפופטוזיס) והיא ממלאת תפקיד חשוב מאוד בתהליך ההתפתחות העוברית.