מה זה ביזון? מה תפקידן של המיטוכונדריה? ומדוע סיר לחץ מקצר את זמן הבישול? טריוויה מדעית

<

 

7 תגובות

  • יוסי

    איזה כיף של שאלון ביולגי

    רק 7 נקודות אבל השאלון היה מענין

  • אלון

    היה קל היום.

    כבר שנים אני מנסה כל שבוע, ורק פעמים בודדות היה לי 10 נכונים.

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןאיתי נבו

    כל הכבוד!

    כל הכבוד!

  • אנונימי

    לחץ

    מה לא ברור .הלחץ שנוצר בתוך הסיר כי הוא אטום גורם למזון להתבשל מהר.כשמו כן הוא.

  • אנונימי

    טעות בשאלה על סיר הלחץ

    תשובה 3 אינה נכונה. בכל סיר סגור הבישול מתבצע גם בנוזל וגם באדים ולכן לא ניתן לומר שמאפיין זה בעצמו מאיץ את הבישול. לכן גם תשובה 4 לא נכונה (כי 3 לא נכונה). תשובה 2 נכונה באופן חלקי: חציה הראשון לא בדיוק נכון (סיר לחץ. מאבד פחות נוזלים, כן, אבל זה לא תורם לבישול מהיר יותר לכשעצמו), וחציה השני מדויק (סיר לחץ מאבד פחות חום וזה אכן גורם להאצת התהליך). תשובה מספר 1 היא היחידה שהיא נכונה לגמרי.

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןאיתי נבו

    בכל סיר עם מכסה יש גם אדים,

    בכל סיר עם מכסה יש גם אדים, אבל בסיר לחץ - כשמו כן הוא - לחץ האדים גבוה הרבה יותר מאשר בסיר רגיל, וזה מזרז את הבישול. סיר לחץ מאבד פחות נוזלים, וזו חלק מהסיבה שהוא מאבד פחות חום, לכן שני המרכיבים של התשובה הזו תורמים לזירוז הבישול בהשוואה לסיר רגיל. 

     

  • Alen

    אוקיי אז אם כבר בוא נלך עד

    אוקיי אז אם כבר בוא נלך עד הסוף: כל סיר סגור הוא בעצם סיר לחץ במידה מסוימת. אז בעיקרון כל התשובות אכן נכונות.