מהפכת הגנום האנושי והגנטיקה המתקדמת הולידו את ההבנה שהשונות האנושית רחבה ועמוקה מכפי שחשבנו בעבר. השונות הזאת משתקפת בין השאר באופן הביטוי של מחלות, בהתמודדות איתן ובתגובה של חולים לתרופות. הרפואה המודרנית נענית לאתגר שמציבה השונות האנושית, חוקרת את ההבדלים הללו ומנסה לתכנן תרופות וטיפולים בהתאם להם. מהי רפואה מותאמת אישית ומהם האתגרים שעומדים בפני הרפואה המודרנית בפיתוח תרופות מותאמות אישית? איך מפתחים רפואה מותאמת אישית בלי לפגוע בזכויות החולים? האם יש לנו זכויות על הגנים שלנו?

הדיון בהשתתפות:
פרופ' גבריאל ברבש, מנהל המרכז הרפואי ע"ש סוראסקי ופרופ' לאפידמיולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

ד"ר רועי גילבר, מרצה בכיר במכללה האקדמית נתניה ובאוניברסיטת לסטר אנגליה.

ד"ר בועז מוספיה, ראש מינהלת מידג"ם - המאגר הישראלי לדגימות ביולוגיות למחקר

המפגש יתקיים באולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי ב-12 ביולי 2015 בשעה 19:30 ויועבר בשידור חי כאן באתר. ניתן להפנות שאלות למשתתפי הפאנל בתגובות למטה

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בתגובה לכתבה זו ואנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה יתקבלו תמיד בברכה.

• אורלי

• ליאן

לא מספיק לרצף הרבה דוגמאות ולתת את הדוגמא לכולם?

למה לשמור רקמות?

• משה