אלברט איינשטיין נולד במרץ 1879 בגרמניה.
בהשפעת אימו- פאולינה שהייתה פסנתרנית מקצועית, הוא החל ללמוד לנגן בכינור כבר בגיל צעיר מאוד (4-6).
לימודי הנגינה שלו המשיכו את גיל 14.
על פי ראיונות שנערכו איתו, איינשטיין בהחלט לא אהב את השיעורים הללו (כפי שלא ממש אהב את בית הספר למרות שהצליח שם בניגוד לאגדה האורבאנית הרווחת שהיה תלמיד גרוע).
בייחוד לא אהב איינשטיין את שיטות ההוראה שהיו בעיקרן שינון וחזרות רוטיניות משעממות על קטעים קבועים.

למרות הנאמר לעיל לקראת סיום לימודיו הוא למד לאהוב את הנגינה בכינור,המלחינים האהובים עליו היו באך ומוצארט.
בהמשך חיו התעניינותו במוסיקה גברה גם בגלל טבעה המתמטי של המוזיקה.
הוא אף למד לנגן על פסנתר.
איינשטיין התמיד בנגינת הכינור כל ימי חיו והכלי הפך למעין "סמל מסחרי" שלו.
גם בבגרותו הוא נראה לא מעט פעמים משוטט עם נרתיק הכינור בידו.

מדוע איינשטיין לא הפך לכנר מקצועי?
אני מניח שרק לאיש עצמו הפתרונים.
התשובה היא כנראה שילוב של חוסר אהבתו לשינון הרוטיני ולהוראה בשיעורי הכינור בילדותו בשילוב עם סקרנות עצומה שקיבלה מענה בעיסוקו במדע (ולא הייתה מגיעה לסיפוקה אם היה נשאר בתחום הנגינה).

התמונה נלקחה מויקיפדיה

מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.