שוקולד מיוצר מזרעים של עץ הקקאו העוברים תסיסה, קלייה וטחינה והוא שילוב של מוצקי קקאו וחמאת קקאו (חומצת שומן).
זרעי עץ הקקאו.
שוקולד לבן מבוסס על חמאת קקאו וחלב ולא על מוצקי קקאו. על כן צבעו לבן ולא חום.
המחמירים טוענים כי שוקולד לבן כלל לא ראוי לשם שוקולד כי אינו מכיל את מוצקי הקקאו.
שוקולד. תמונות נלקחו מויקיפדיה
מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.