סדנאות ביריד החלל 2024

מתחם גן המדע (בניין המעבדות, מועדון שוה"ם)

חזרה לעמוד הראשי

נותרו כרטיסים לפעילויות. תוכלו להגיע אלינו ביום האירוע ולהיכנס לפעילויות על בסיס מקום פנוי

סודות הירח
הירח מסתכל עלינו מלמעלה כל לילה. לפעמים הוא גדול ועגול, לפעמים חצוי ולפעמים הוא רק קו עדין וזוהר. אבל, למה בעצם? ומאיפה מגיע האור הלבן שהוא מפיץ?
בסדנה נחשוף את כל הסודות שמאחורי מה שמכונה "מופעי הירח", נגלה איך השמש וגם כדור הארץ שלנו קשורים לשינויים הללו ונצא בעצמנו לעקוב אחרי מופעי הירח.

לתשומת ליבכם ולמען בריאותכם!
במסגרת הפעילות ישנה חשיפה לקמח חיטה, העלולה להיות מסוכנת למשתתפים עם רגישות.
האחריות לשמירה על בריאות המשתתפים בהקשר זה - חלה על המשתתפים בלבד.

רשימת אלרגנים וחומרים לפעילות זו: אגוזים, בוטנים, גלוטן, ג'לטין דגים, דגים, חלב, חרדל, סויה, סלרי, פיסטוק, שומשום, שקדים, חומוס, מנגו.

מתי: יום חמישי, 1.2.24, בשעות 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 (משך: 45 דקות)
איפה: מעבדת אומנויות, מתחם המעבדות של גן המדע
קהל יעד: לילדים מגיל 6 ומעלה. עד גיל 10 חייב הורה מלווה. הורה מלווה מחויב בכרטיס

 

מאסטר שף בין הכוכבים 
חשבתם פעם מה אוכלים אסטרונאוטים לארוחת בוקר? איך שולחים להם את האוכל שלהם? ובעיקר - האם הוא באמת טעים? בתחנת החלל אולי אין מקררים או מקום אחסון, אבל יש אסטרונאוטים רעבים.
המטלה של מדעני החלל, ושלכם בסדנה, היא למצוא דרך מקורית לשלוח ארוחה טובה ומזינה אל מעמקי החלל בצורה היעילה ביותר שאפשר. אחרי שתשלימו את המשימה, תוכלו לטעום ולבחון עד כמה מנת החלל שלכם טעימה!

לתשומת ליבכם ולמען בריאותכם!
במסגרת הפעילות ישנה חשיפה לאלרגנים, העלולה להיות מסוכנת למשתתפים עם רגישות.
האחריות לשמירה על בריאות המשתתפים בהקשר זה - חלה על המשתתפים בלבד.

רשימת אלרגנים וחומרים לפעילות זו: אגוזים, בוטנים, גלוטן, ג'לטין דגים, דגים, חלב, חרדל, סויה, סלרי, פיסטוק, שומשום, שקדים, חומוס, מנגו.

מתי: יום חמישי, 1.2.24, בשעות 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 (משך: 45 דקות)
איפה: מעבדה קולינרית, מתחם המעבדות של גן המדע
קהל היעד: משפחות וילדים מגיל 7 ומעלה. הורה מלווה מחויב בכרטיס

 

מנוזל למוצק: ניסוי חללי להכנת עדשות
עדשות, כמו שיש לנו במשקפיים או בטלסקופ, עשויות מחומרים מוצקים וחזקים. הרי לא היינו רוצים שהן פתאום ינזלו החוצה ממסגרת המשקפיים. או שאולי זה כבר לא נכון?
הישראלי איתן סטיבה ערך ניסוי מדעי מיוחד מאוד בתחנת החלל הבינלאומית ממש השנה.  מטרת הניסוי, שתכננו חוקרים מישראל ביחד עם חוקרים מנאס"א, הייתה לבדוק האם אפשר לייצר עדשות גם מנוזלים.
בסדנה נראה איך מאפשרים התנאים הייחודיים והמשונים של החיים בחלל לעצב נוזלים, להקשיח אותם ולהפוך אותם לעדשות, נבין את חוקי הפיזיקה שמאחורי הניסוי, וכמובן - נכין בעצמנו עדשה נוזלית שאפשר לקחת הביתה!

מתי: יום חמישי, 1.2.24, בשעות 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 (משך: 45 דקות)
איפה: מעבדת מייק, מתחם המעבדות של גן המדע
קהל היעד: משפחות וילדים בגילי 14-10. הורה מלווה מחויב בכרטיס

 

 

חזרה לעמוד הראשי