לקריאת הכתבה

פירמידות אוכלוסייה

סטטיסטיקה אינה סתם רשימות מייגעות של מספרים. כשמציגים את הנתונים בצורה חזותית אנו יכולים להסיק מהם מסקנות מרחיקות לכת. בסרטון הבא מציג קים פרשוף את פירמידת האוכלוסייה הצגה חזותית של נתוני האוכלוסין של מדינה. הוא מציג פירמידות אוכלוסייה של מדינות שונות ומדגים לנו איך הפירמידות הללו מאפשרות לנו ללמוד על עברן של המדינות ולחזות מה צפוי להן בעתיד.

צפייה מהנה!
 

מרצה: קים פרשוף במסגרת פרויקט TED-Ed talks. תורגם בידי יפעת אדלר מצוות דוידסון אונליין

 

קים פרשוף הציג בפנינו פירמידות אוכלוסייה של כמה מדינות. בתרשים הבא תראו את פירמידת האוכלוסייה של ישראל בשנת 2010. הנשים מיוצגות בצד ימין בסגול והגברים משמאל בכחול. גודל האוכלוסייה על הציר מסומן באלפים.

פירמידת האוכלוסייה של ישראל בשנת 2010
פירמידת האוכלוסייה של ישראל בשנת 2010 | תרשים: FargomeD, ויקיפדיה

 

גידול האוכלוסייה בישראל נובע משילוב של ריבוי טבעי ושל גלי ההגירה למדינה. במאמר "הגידול באוכלוסייה של ישראל" המפורסם באתר מט"ח תוכלו לקרוא סקירה מקיפה על המאפיינים של גידול האוכלוסייה בישראל ועל השוני בגידול האוכלוסייה באזורי הארץ השונים. המאמר נכתב בשנות ה-90 ומציג תחזיות לשנת 2020. האם תחזיות האלה קרובות למציאות?

ראינו שלסטטיסטיקה יש חשיבות רבה עבור קובעי המדיניות. בסרטון כמה עובדות מרתקות על הסטטיסטיקה תוכלו לראות כמה חשובה הסטטיסטיקה לכל אחד מאיתנו.

יפעת אדלר (בן יעקב)
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע


הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בתגובה לכתבה זו ואנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.