טוען

הגאוניות שמאחורי הטבלה המחזורית

מנפיקים תעודת זהות: כימאים וכימאיות חשובים

בפעילות זו ינפיקו התלמידים תעודת זהות (ואפשר ליצור בנוסף גם רישיון נהיגה) לכימאי או לכימאית חשובים. התלמידים יחפשו מידע באינטרנט כדי ליצור את התעודה, ואחר כך יציגו אותה בכיתה ויספרו על תרומת האישיות שבחרו למדע או לאנושות או לשניהם גם יחד.
מושגים: ההיסטוריה של הכימיה
מיומנויות: הבניית ידע, טיפול במידע, יצירתיות, פרזנטציה, שיתוף פעולה
  • חטיבת ביניים
  • חטיבה עליונה

שואלים ומנחשים: מי היסוד שעל המצח?

בפעילות זו יוצמד למצחו של כל תלמיד פתק דביק שעליו סימול של יסוד כימי. התלמיד לא ידע מהו היסוד הרשום על מצחו, והוא ישאל שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא, עד שיצליח לנחש מה היסוד.
משך הפעילות: כשיעור
מושגים: הטבלה המחזורית, יסודות, טורים ושורות, אנרגיית יינון, רדיוס אטומי, מבנה האטום
מיומנויות: הבניית ידע
  • חטיבת ביניים
  • חטיבה עליונה

ממפים יסודות: יסודות הנקראים על שם מקומות גאוגרפיים

בפעילות העשרה זו התלמידים יעבדו לבד או בזוגות. הם יקבלו מן המורה את המספר האטומי של אחד היסודות הנקראים על שם מקומות גאוגרפיים, יחפשו מידע על המקום ויגלו מדוע היסוד נקרא על שמו. התלמידים יסמנו את המיקום על מפה שיתופית ב- google maps, ויוסיפו על המפה בקצרה את המידע שמצאו. בסיכום תוצג המפה עם כל סימוני התלמידים בכיתה, וכל תלמיד או זוג תלמידים יספר מעט על היסוד ועל מקור שמו.
משך הפעילות: שיעור אחד או שניים
מושגים: הטבלה המחזורית, מספר אטומי, שמות היסודות