לכל התוכניות

ערב תרבות מדע: אובדן הפרטיות בעידן האינטרנט

הסכנות וההבטחות הטמונות ברשת. איך נגלוש בצורה בטוחה? הרצאת חובה לכל הורה

מספרי הטלפון, תמונות הילדים, גישה לחשבונות בנק ולכרטיסי האשראי – כל מה שחשוב לנו ומה שהיינו רוצים לשמור לעצמנו – הכל שמור במחשבים המחוברים דרך קבע לרשת האינטרנט. איך נגן על המידע הרב והרגיש שאנו מפקידים ברשת? מה חשוב לדעת כדי להימנע מפגיעה? איך נחנך את ילדינו לזהות את הסכנות הטמונות ברשת וניתן להם כלים לגלישה בטוחה?

הרשמה להרצאה

קהל:

לקהל הרחב, מיועד לגילאי 16 ומעלה

זְמַן:

25 במאי 2017, כ"ט באייר תשע"ז בשעה 19:30, משך המפגש כשעתיים. 

כיבוד קל ושתיה יוגשו כרבע שעה לפני תחילת האירוע

מקום:

אולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי , מכון ויצמן למדע ברחובות

מחיר:

50 ש"ח למשתתף

אֵיך:

אפשר להירשם באתר (במחשב ולא במכשיר נייד) . מספר המקומות מוגבל וההרשמה היא על בסיס מקום פנוי

הרשמה להרצאה

תקצירי ההרצאות

תורת ההצפנה
ד"ר צביקה ברקרסקי, המחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית, הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב, מכון ויצמן למדע

מאגרי מידע רבים, של יחידים, תאגידים ומדינות, נמצאים על מחשבים בעלי גישה לאינטרנט. המאגרים האלה כוללים מידע אישי, עסקי וביטחוני. מרכיב מרכזי של תחום אבטחת המידע הוא הגנה עליהם מפני גישה בלתי מורשית למידע. לשם כך משתמשים בהצפנה: צורה של קידוד מידע שרק המקבל ה"חוקי" מסוגל לפענח. האינטרנט מרבה להשתמש בשיטות הצפנה.
אולם ההבטחה הגדולה של עולם המחשוב – המחשבים הקוונטיים, מסוגלים לכאורה לשבש את הבטיחות של שיטות ההצפנה המקובלות. בהרצאה נשמע על המחקר לפיתוח שיטות הצפנה מוזרות וחדשות ועל השימושים האפשריים בהן. נתעכב במיוחד על הצפנה המבוססת על מבנה מתמטי בשם "סריג", שאמורה להיות בטוחה גם בפני התקפה של מחשבים קוונטיים, ונבין מה מיוחד כל כך בשיטת זו ומדוע היא אמורה להיות בטוחה ומוצפנת יותר מהשיטות האחרות. בנוסף, נלמד מהו "מחשוב ענן" עליו אנחנו שומעים בכל מקום, ומדוע צריך להגן במיוחד עליו (ספויילר: כי כל המידע שלכם שמור עליו).

שימוש נבון באינטרנט
גלעד האן, חוקר עבירות ופשעי מחשב בצוות עבירות הסייבר של המשטרה

במהלך עבודתו במשטרה נחשף גלעד האן לפגיעה רבה בבני הנוער ובמבוגרים כתוצאה משימוש לא בטוח ברשת האינטרנט וטלפונים חכמים. הפגיעות הן רבות: צילום והפצה של תמונות פוגעניות, עבירות מרמה והונאה, סמים, אלכוהול, הימורים, הפצת לשון הרע, פגיעה בפרטיות, התעללות, קבוצות שנאה, נאצה וחרמות, פדופיליה ועבירות מין, ואף עבירות של פגיעה בגוף ובנפש.
בהרצאה נלמד להכיר את הסכנות האורבות לכולנו באינטרנט ובטלפון ונתמקד בכלים ובפתרונות לגלישה בטוחה ולפיקוח ובקרה.

רוצים לשמוע על הרצאות נוספות בנושא? ב 7 ליוני 2017 נקיים דיון ביו-אתי שיעסוק במאגרים ביומטריים: חידושים, הזדמנויות וסכנות.
לפרטים נוספים – מאגרים ביומטריים:חידושים, הזדמנויות וסכנות