המיקרוגל הינו מזמן כלי בישול הכרחי בכל מטבח. המיקרוגל משתמש בקרינת מיקרוגל (על שמה הוא קרוי) על מנת לחממם את התבשילים שלנו. עיקרון החימום מבוסס על יצירת תנועה של המולקולות המים אשר מביאה להתחממות. הסרטון שלפנינו מתאר כיצד פועל המיקרוגל. הסרטון מלווה בדיבוב אנגלי, על כן הוספתי תרגום והסברים בהמשך העמוד.
סרטון זה נלקח מ-Dr. Dan Izzo. לאתר שלו לחצו כאן
במכשיר המיקרוגל, קיימת שפורפרת ואקום הקרויה מגנטרון. המגנטרון מייצרת גלי רדיו קצרים הקרויים גלי מיקרוגל. ברוב מכשירי המיקרוגל, הגלים נעים דרך צינור מלבני אשר מוליך אותם לעבר מתקן דמוי מאוורר אשר מפזר את גלי המיקרוגל בחלל המכשיר. הגלים ניתזים מדופן אחת לשניה עד שפוגעות במזון.
מולקולות מים, הנמצאות ברוב מוצרי המזון, הינן מולקולות דו קוטביות, כלומר יש להן קוטב חיובי וקוטב שלילי (ראו ערך העוסק בנושא - המבנה הכימי של המים) פירוש הדבר שיש להם מטען שלילי בצד אחד (החמצן) ומטען חיובי בצד השני (המימנים). מולקולות המים מתנהגות כמגנטים זעירים, וכאשר גלי המיקרוגל נכנסים למזון, מולקולות המים נמשכות תחילה לצד אחד, ואחר כך לצד השני על ידי השדה המגנטי שנוצר על ידי גל המיקרוגל. תנועה זו מתרחשת בתדירות של בערך 2.5 מליארד פעמים לשניה. התנועה המהירה הזו גורמת לחיכוך בין מולקולות המים, אשר יוצר חום.
למידע נוסף על המיקרוגל מאתר ויקיפדיה לחצו כאן
מאת: ארז גרטי
המחלקה לכימיה ביולוגית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.