חברת גוגל השיקה בימים אלו את תכנית Google Science Fair, תחרות עולמית המיועדת לתמידים בגילאי 13-18, ומטרתה לחבר תלמידים לתחום המדע ולעודדם לעסוק בתחום המדעים. על המשתתפים להגיש עבודת חקר מדעי - שאלת המחקר, השערה, מחקר, ניסוי, נתונים, תצפיות ומסקנות.  העבודה יכולה להיות בתחומי המדע השונים, וניתנת להגשה ביחידים או בקבוצות של עד שלושה תלמידים. זו השנה הראשונה שישראל משתתפת בתחרות, לשם כך, תורגם האתר לעברית ואת עבודת המחקר ניתן יהיה להגיש במגוון שפות ובהן עברית, ערבית ורוסית. בשלב הראשון (עם תום מועד ההגשה, ה 1.4) ייבחרו 100 פרויקטים מכל רחבי העולם (30 מכל איזור גיאוגרפי + 10 פרויקטים שמתאפיינים בתרומה לסביבה) אשר יעלו לשלב השיפוט המתקדם שבמסגרתו יבחרו 15 הפרויקטים שיעלו לשלב הגמר.

בהמלצת מכון דוידסון, פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל בכימיה לשנת 2009, הסכימה לייצג את ישראל בפנל השופטים בשלב הגמר שייערך במטה Google, קליפורניה, ארה"ב, ב 22-23 ליולי, בו יציגו התלמידים (בליווי הוריהם) את מחקרם בפני השופטים. שלושת הזוכים במקומות הראשונים יזכו לפרסים מרשימים הכוללים מלגת מחקר, טיול לאיי גלאפגוס, ועוד.

אתם מוזמנים להיכנס לאתר התכנית המכיל מידע רב אודות התחרות.

ד"ר ליאת יקיר
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.