מהירות ההקפה של המעבורת את כדור הארץ מגיעה ל 28,000 קמ"ש. אם היית נוסע במהירות כזו מתל-אביב לחיפה הייתה מגיע תוך כ20 שניות!!
כדי לנחות על כדור הארץ על המעבורת להאט בהדרגתיות. עם תחילת החזרה הטייסים מפנים את זנב המעבורת לעבר כיוון הטיסה (דמיין לעצמך מטוס הטס כשזנבו מוביל) לאחר שהתמרון הושלם הם מפעילים את המנועים הראשיים היוצרים כוח דחף כנגד כיוון הטיסה וע"י כך הם מאטים את המעבורת. בשלב השני הטייסים מסובבים את המעבורת חזרה כך שאפה יופנה לכיוון הטיסה בזווית של 40 מעלות למישור הטיסה (אף מורם). תמרון זה חשוב מאוד מכיוון שרק בצורה זו הצד התחתון של המעבורת יוכל לעמוד בחום הנוצר מהכניסה חזרה לאטמוספרה.
בגובה של 120 ק"מ האוויר מתחיל להיות מספיק צפוף כדי לאפשר למעבורת להפוך לדאון הגולש לנחיתה. החיכוך עם האוויר מאט את המעבורת ויוצר חום רב המגיע למעל ל 1500 מעלות צלסיוס.
בגובה 25 ק"מ המעבורת כבר האטה למהירות של 2700 קמ"ש (במהירות זו כבר ייקח לנו מעט יותר משתי דקות כדי להגיע מתל-אביב לחיפה) ולאחר כ5 דקות היא תנחת.
תמונות נלקחו מויקיפדיה
מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.