לכל התוכניות

מותר לשחק באוכל!

מה הקשר בין סוכריות למדע? מדוע שמן ומים אינם מתערבבים? ואיך מייצרים חשמל מאוכל? בואו לגלות את התופעות המדעיות המתרחשות במטבח

ההרשמה נסגרה

כולנו מכירים את המשפט שנאמר בזמן הארוחות: "אסור לשחק עם האוכל!" אז נכון שמסביב לשולחן זה לא מנומס כל כך, אבל אצלנו בסדנה לא רק מותר לשחק עם אוכל, אלא אפילו רצוי לעשות זאת.
המטבח טומן בחובו תופעות מדהימות שרק מחכות שיגלו אותן, ולשם כך בדיוק יצרנו סדנה זו שמורכבת מחמישה מפגשים ייחודיים. בכל מפגש נתמקד בנושא אחר, ונכיר גם את המדע שמאחורי האוכל וגם את המדע שאפשר לעשות עם אוכל.
במהלך הסדנה נלמד, נשחק ונערוך יחד ניסויים כיפיים במיוחד: ננסה להעמיד ביצה על הראש מבלי שתיפול, נלמד איך אפשר לצייר עם סוכריות, נתחרה עם טיפת מים ונגלה איך עובדת אבקת קסמים מהמטבח.
הניסויים שנערוך יאפשרו לנו לגלות את התופעות המדעיות שמאחוריהם ולחשוב איפה אנו פוגשים אותן בחיי היום-יום. נבין אפילו למה כדאי (או לא כדאי) לאכול מזון מסוים.

אז קדימה, הצטרפו למטבח שלנו – מגרש המשחקים שמייצר את המדע הכי טעים שיש!

למי:

ילדים בכיתות ג'-ד'

מתי:

בכל יום ב', בשעות: 19:15-17:45. סך הכול: 5 מפגשים. המפגש הראשון יתקיים ב-12.4.2021

איפה:

בזום (נדרש ליווי מבוגר)
מומלץ להתחבר למפגש באמצעות מחשב ולא באמצעות טלפון נייד. המפגשים יערכו עם מצלמה פתוחה וכמובן שנשמח שתפתחו את המקרופון לדבר ולהשתתף.
שימו לב: הפעילויות בסדנה משלבות עבודה עם נוזלים ודברי מזון. אנו ממליצים שהניסויים יעשו במטבח או בסביבת עבודה מתאימה לעבודה מלוכלכת

כמה:

460 ש"ח כולל ערכת פעילות מדעית שמגיעה עד הבית
הנחת חוג כפול: 10% הנחה בדמי השתתפות בחוגים יינתנו למשתתף שנרשם ליותר מחוג אחד (כולל אחים).
אין כפל הנחות (לקבלת ההנחה יש לבצע רישום טלפוני דרך קשרי לקוחות בטלפון 08-93783) 

 

איך:

לחצו על כפתור ההרשמה בעמוד זה ועקבו אחר ההנחיות בטופס המקוון
שימו לב: מספר המקומות מוגבל, ההרשמה על בסיס מקום פנוי

חברי צוות התוכנית

המנחה: 
גל פרלמוטר
 

 

קישורים נוספים

למידע ולפרטים נוספים: 08-9378300

רוצים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!