לכל התוכניות

מדע במטבח

רוצים ללמוד מתכונים חדשים? כיצד בנוי החומר? כמה ממנו אני צריך לצרוך? מה קורה לו במטבח? בואו ללמוד לבשל כמו מדענים

בין אם אנחנו אוכלים מנה מוקפדת במסעדה או חביתה בבית, בוצעו ניסיונות רבים על מנת להגיע לתוצאה המבוקשת. ניסיונות אלה אינם שונים מעבודתו של המדען.
בכל תהליך בישול מתרחשים תהליכים כימיים, ביולוגיים ופיסקליים והתוצאה היא טעם, ריח, צבע ומרקם. הבנה טובה יותר שלהם, ושימוש בשיטה המדעית יביאו אותנו למתכונים חדשים, בריאים יותר וטעימים יותר.
בקורס זה נשאף להבין מהם המרכיבים והעקרונות הבסיסיים ביותר של הבישול. בקורס יש ארבע יחידות, בנוסף ליחידת המבוא:

  • 50 גוונים של חלבון - המבנה והתפקוד של חלבונים
  • פחמימות או לא להיות - המדע של הפחמימות
  • חמאה, שמן ומה שבניהם - הכימיה והביולוגיה של השומנים
  • מים מים בששון - חלקם של המים במזון שלנו

בכל יחידה נתמקד במושג מדעי אחד ונתייחס לשלוש שאלות: כיצד בנוי החומר? כמה ממנו אני צריך לצרוך? מה קורה לו במטבח?
בנוסף, בכל יחידה בקורס יופיעו מתכון או מתכונים שאפשר להכין וללמוד מהם. באמצעותם נתנסה בשיטה המדעית ונלמד עקרונות מדעיים בשפת המטבח. המתכונים יעזרו לנו ליישם ולהבין את שנלמד ביחידה.

הרשמה לקורס

למי:

הפעילות מתאימה ומומלצת לגילאי חט"ב ולכל מי שסקרן ורוצה ללמוד את הסודות של המטבח, בכל גיל

מתי:

בכל עת בהתאם לרצון ולקצב ההתקדמות האישי שלכם (קורס מקוון)

איפה:

בכל מקום עם גישה לרשת (לצורך נוחות מירבית אנו ממליצים על מחשב נייח\נייד או טאבלט)

כמה:

ההשתתפות ללא עלות, אך מותנית בהרשמה

איך:

לחצו על כפתור ההרשמה בעמוד זה ועקבו אחר ההנחיות בטופס המקוון

הרשמה לקורס

חברי צוות התוכנית

ד"ר דפנה מנדלר
ד"ר שולי קוצר
זהבה אפל
יהל עצמון
אורית קאופמן 
מיכל אלרן
מורן כברה-שובל

למידע, הכוונה ורישום טלפוני: 08-9378300

רוצים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!