לכל התוכניות

מדע במטבח

רוצים ללמוד מתכונים חדשים? כיצד בנוי החומר? כמה ממנו אני צריך לצרוך? מה קורה לו במטבח? בואו ללמוד לבשל כמו מדענים

הרשמה תיפתח בקרוב!

בין אם אנחנו אוכלים מנה מוקפדת במסעדה או חביתה בבית, בוצעו ניסיונות רבים על מנת להגיע לתוצאה המבוקשת. ניסיונות אלה אינם שונים מעבודתו של המדען.
בכל תהליך בישול מתרחשים תהליכים כימיים, ביולוגיים ופיסקליים והתוצאה היא טעם, ריח, צבע ומרקם. הבנה טובה יותר שלהם, ושימוש בשיטה המדעית יביאו אותנו למתכונים חדשים, בריאים יותר וטעימים יותר.
בקורס זה נשאף להבין מהם המרכיבים והעקרונות הבסיסיים ביותר של הבישול. בקורס יש ארבע יחידות, בנוסף ליחידת המבוא:

  • 50 גוונים של חלבון - המבנה והתפקוד של חלבונים
  • פחמימות או לא להיות - המדע של הפחמימות
  • חמאה, שמן ומה שבניהם - הכימיה והביולוגיה של השומנים
  • מים מים בששון - חלקם של המים במזון שלנו

בכל יחידה נתמקד במושג מדעי אחד ונתייחס לשלוש שאלות: כיצד בנוי החומר? כמה ממנו אני צריך לצרוך? מה קורה לו במטבח?
בנוסף, בכל יחידה בקורס יופיעו מתכון או מתכונים שאפשר להכין וללמוד מהם. באמצעותם נתנסה בשיטה המדעית ונלמד עקרונות מדעיים בשפת המטבח. המתכונים יעזרו לנו ליישם ולהבין את שנלמד ביחידה.

למי:

הפעילות מתאימה ומומלצת לגילאי חט"ב ולכל מי שסקרן ורוצה ללמוד את הסודות של המטבח, בכל גיל

מתי:

העבודה נעשית באופן עצמאי, בכל עת בהתאם לרצון ולקצב ההתקדמות האישי שלכם

איפה:

בכל מקום עם גישה לרשת (לצורך נוחות מירבית אנו ממליצים על מחשב נייח\נייד או טאבלט)

כמה:

ההשתתפות ללא עלות אך כרוכה ברישום מראש

איך:

לחצו על כפתור ההרשמה בעמוד זה ועקבו אחר ההנחיות בטופס המקוון

חברי צוות התוכנית

ד"ר דפנה מנדלר
יהל עצמון

למידע, הכוונה ורישום טלפוני: 08-9378300

רוצים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!