לכל התוכניות

בישול בחומציות גבוהה: סדנת בישול מדעית שאסור להחמיץ!

מה הקשר בין חיידקים לבין חלב, ירקות, לחם וחומציות גבוהה? בואו לגלות את סודות המטבח בסדנת בישול הכוללת מתכונים מיוחדים, ניסויים מדעיים ואוכל טעים!

ההרשמה תפתח בקרוב

משוגעים על מדע? אוהבים לבשל? הסדנה החדשה מבית "מייק מדע" מיועדת לבנים ולבנות שמתעניים במדע, בקולינריה ובקשר שביניהם, כאלו שאוהבים לגלות ולהתנסות בדברים חדשים .

בכל מפגש נלמד אודות פן שונה בעולמן של החומצות במטבח, נערוך ניסויים, נבשל ונטעם.
בסדנה נכיר למשל את התפקידים של חיידקים וחומציות בתהליכי היצירה של יוגורט, ירקות מוחמצים ולחם מחמצת.
נגלה גם את ההשפעה של חומציות על צבע האוכל, נבחן את התגובה בין חומצה לבסיס ונתנסה בשיטות בישול עם חומצות שונות.

במפגש האחרון נכין מתכון מיוחד המבוסס על העקרונות המדעיים, הכימיים והקולינריים שלמדנו, ונסיים שבעים ומרוצים!
שימו לב: נעשה שימוש במוצרים המכילים חלב ומוצריו, גלוטן ומוצריו.

טופס להשארת פרטים

למי:

תלמידי כיתות ה'-ו'

מתי:

בימי שני, בין השעות 18:00-16:00. המפגש הראשון יתקיים ב 02.01.2023 
סה"כ 6 מפגשים

איפה:

במעבדה הקולינרית החדשה שבבניין גן המדע החדש, מכון ויצמן למדע, רחובות

 

כמה:

600 ש"ח עבור 6 מפגשים

איך:

בקרוב יפורסם טופס הרשמה
שימו לב: מספר המקומות בכל קבוצה מוגבל לכ-15 תלמידים בלבד. פתיחת הקבוצה מותנית בהרשמה של מינימום משתתפים

עוד על התוכנית

המדע בסדנה מוגש ומונגש בצורה מקצועית וברמה גבוהה על ידי ד"ר דפנה מנדלר - ד"ר לכימיה ומומחית בקשר המופלא שבין מדע ואוכל. ד"ר מנדלר אף כותבת את הטור "מותר לשחק באוכל", שבאתר מכון דוידסון לחינוך מדעי

 

טופס להשארת פרטים