נוסח השאלה המקורי: במיקרוגל מזון מתחמם כתוצאה מחימום של מולקולות המים. מדוע אם כך הצלחת מתחממת בדרך כלל קודם ורק אח"כ המזון?
החימום במיקרוגל מתבצע על ידי בליעה של קרינה (כמו אור, אבל באורך גל ארוך בהרבה מזה של אור) ע"י הגוף אותו רוצים לחמם. במזון הבליעה היא בדרך כלל במולקולות של מים, אך יש חומרים רבים אחרים שיכולים לבלוע קרינה זו.
מה שקובע מי יתחמם קודם - המזון או הצלחת - נקבע על ידי הבליעה של המזון והבליעה של הצלחת לאורך הגל של קרינת המיקרוגל. אם הצלחת בולעת קרינה היטב (היא לא אמורה, ועל כך בהמשך) - היא תתחמם יותר מהמזון, במצב כזה המזון יתחמם בעיקר מהחום שיזרום אליו מהצלחת.
(ויקיפדיה)
חשוב להבין שהכלים המוכנסים למכשיר המיקרוגל צריכים להיות מיועדים לכך. כלים כאלו יהיו מסומנים בסימון מיוחד.
כלים המיועדים לשימוש במכשיר המיקרוגל אינם בולעים את קרינת מכשיר המיקרוגל ולכן אסור להכניס אותם ללא מזון או מים לתוך המכשיר. כאשר מכשיר המיקרוגל עובד "על-ריק" (ריק לחלוטין או ללא גוף הבולע קרינה) יכול להיווצר נזק למגנטרון- הרכיב שיוצר את גלי המיקרו.
לכן אם הצלחת שלך מתחממת מאוד בזמן חימום המזון יכול להיות שהיא אינה מתאימה לשימוש במיקרוגל (בולעת קרינת מיקרו).
מאת: בועז רובינשטיין
המחלקה לפיסיקה של חלקיקים ואסטרופיסיקה
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.