שלום איתי,

האיסור על אכילת בשר וחלב הוא איסור תיאולוגי ונוגע לסוגיה אתית ולא פיזיולוגית.
מבחינה בריאותית אין כל הוכחה מדעית המכוונת למניעת אכילת בשר וחלב יחד, ופרשנים שונים מציעים הסברים הנוגעים לתחום המוסרי ולא לתחום הפיזיולוגי.

(ויקיפדיה)
 

יחד עם זאת ניתן להוסיף בהקשר זה שספיגת ברזל, הנמצא בשפע בבשר, מחייבת סביבה חומצית, ואילו חלב בדרך כלל אינו מאוד חומצי (PH של חלב הוא בדרך כלל קצת פחות מ 7, תלוי בסוג החלב). מסיבה זו קיימת המלצה שלא ליטול כדורי ברזל יחד עם מוצרי חלב במטרה להביא לספיגת ברזל מקסימאלית בקיבה. אולם, מכיוון שהאיסור הדתי על אכילת בשר בחלב נוגע גם למוצרי חלב, אשר חלקם חומציים (כמו למשל יוגורט וגבינות מסויימות), האמירה הכללית בה פתחנו עומדת בעינה: האיסור על אכילת בשר בחלב הוא איסור דתי, ואין ראיה לכך שהוא נובע מסיבות בריאותיות.

מאת: ענת פלורנטין
המחלקה לגנטיקה מולקולארית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים:
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

3 תגובות

  • ‪יוסי שילוח

    בתורה כתוב "לא תבשל גדי בחלב

    בתורה כתוב "לא תבשל גדי בחלב אמו". המפרשים שמו את הפסיק אחרי המילה גדי כלומר "לא תבשל גדי בחלב של אימו". אני טוען שהתורה התכוונה לשים את הפסיק אחרי המילה "תבשל" כלומר לא תבשל - גדי בחלב אמו כלומרכאשר הוא עדיין יונק. הרעיון כאן הוא לא לקחת את חייו של גדי שעדיין לא הספיק לחיות כלל ועדיין יונק את חלב אימו. זה הרבה יותר סביר וכל הפלפול שבא לאחר מכן מיותר. כטבעוני אני חושב שהרעיון לקחת חיים של יצור מרגיש, מבין ופוחד כי טעים לנו הוא רעיון שעבר זמנו. יש מספיק אוכל טעים מזין ובריא בעולם הצומח.

  • איל

    אני חייב להצדיע לכם ממש תמיד

    אני חייב להצדיע לכם ממש תמיד יש
    לכם את התשובות הכי נכונות מדוייקות ומעניינות, ישר כח תמשיכו להחכים את כולנו

  • יגל

    מוסר?

    האיסור מהתורה אומר בגדול "אסור לבשל גדי בחלב אימו". אז למה שניצל כן כשר? הרי זה ביצה מבושלת בעוף.