כל גוף מים שיש בו זרימה רמת המליחות בו תהייה נמוכה ("מים מתוקים").
באגמים ונהרות יש זרימה מתמדת ולכן ריכוז המלחים נמוך ; יוצאים מהכלל הם אגמים כמו ים המלח שלהם אין פתח יציאה ולכן עיקר איבוד המים שלהם הוא ע"י אידוי והם הרבה יותר מלוחים.
ימים ואוקיינוסים מאבדים מים בעיקר ע"י אידוי. במשך מיליוני שנים הם אוגרים מים המגיעים בנחלים ונהרות. מים אלו מובילים איתם ריכוז מלחים נמוך אך כאשר המים מתאדים המלחים נשארים מאחור ולכן הים מלוח.

 
אגם מים מתוקים, התמונה לקוחה מויקיפדיה.

מאת: ד"ר מאיר ברק
מחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

תגובה אחת

  • סול חורי

    שלום! יש לי ביקורת קטנה....

    לפי דעתי המידע היה טוב ומפורט אך בגלל הניסוח היה לי קשה יותר להבין, לא מצאתי את הפורום שאמרתם שאפשר לשאול בו ולהוסיף בו הערות אז אני כותבת כאן. כתבתי ניסוח מעט, מעט שונה לטקסט המידע על האגמים המתוקים מאת ד"ר מאיר ברק ואוסיף אותו עכשיו. רק לתשומת לבכם. תודה רבה המידע מאוד עזר לי אשמח עם תתנו לי תשובה. כתבתי בכדי שתשפרו ואחרים יבינו יותר בקלות. זה הניסוח שלי לטקסט שלכם:
    בכל מאגר מים, בכל אגם שיש בו זרימת מים רמת המליחות תהיינה נמוכה מה שאנו קוראים לו מים מתוקים, בכל אגם או נהר יש זרימת מים מתמדת ולכן ריכוז המליחות נמוך, אך בכל כלל יש יוצא מן הכלל ובמקרה הזה אפשר לכחת לדוגמה את ים המלח אשר בו אין למים פתח יציאה ולכן עיקר איבוד המים נוצר ע"י אידוי עקב כך הם יותר מלוחים.
    ימים ואוקיינוסים מאבדים את המים שלהם בעיקר ע"י אידוי. במשך מיליוני שנים הם אוגרים מים המגיעים מנהרות ונחלים. מים אלו מובילים איתם ריכוז מלחים נמוך אך כאשר המים מתאדים המלחים נשארים מאחור ולכן הים מלוח.
    בתודה, סול חורי