Sunday- נקרא על שם השמש.

Monday- נקרא על שם הירח.

Tuesday- נקרא על שם אל המלחמה הנורדי Týr ששובש בהמשך ל Tiw. במקור נקרא על שם מרס אל המלחמה הרומי.

Wednesday- במקור נקרא על שם שליח האלים הרומי, מרקורי. השם העכשווי מאזכר בשיבוש את אודין (Odin, Wodan) מלך האלים הנורדים.

Thursday- קרוי על שם אל הרעם הנורדי תור (Thor). הרומאים קרו ליום Jove's day על שם האל Jove שהוא יופיטר, האל המרכזי בממלכת האלים.

Friday- קרוי על שם האל הנורדי Frigg. הרומאים קרו ליום על שם ונוס אלת האהבה.

Saturday- קרוי על שם האל הרומי סטורן.

מעניין לדעת כי הרומאים בתחילת המאה הראשונה לספירה החשיבו את יום שבת כיום הראשון בשבוע אך ככל שפולחן השמש התחזק היום המוקש לה הפך ליום הראשון בשבוע.

מי שעקב אחר השמות בודאי שם לב שהם מתייחסים לגרמי שמיים ואכן השמות הם שרידים של הידע הקדום. בתקופת עבר האסטרונומים הכירו רק 7 גרמי שמיים ו7 סוגי מתכות; ההקבלה למספר ימי השבוע הייתה מתבקשת.

יום ראשון - שמש, זהב.
יום שני - ירח, כסף.
יום שלישי - מרס (מאדים), ברזל.
יום רביעי - מרקורי (חמה), כספית.
יום חמישי - יופיטר (צדק), בדיל.
יום שישי - ונוס (נוגה), נחושת.
יום שבת - סטורן (שבתאי), עופרת.


מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

3 תגובות

  • אנונימי

    מה אומר הסרטון לגבי זריחה

    מה אומר הסרטון לגבי זריחה ושקיעת השמש?

  • שוהם

    תודה

    מענין לדעת. החכמנו

  • שרון

    יום שישי נקרא על שם פרייה אלת האהבה הנורדית

    המקבילה של ונוס, אלת האהבה הרומית
    FRIDAY=VENDREDI