"רביעי מדעי" – תקצירי ההרצאות

המחיר האמתי של הסטייק
אלון שפון, המחלקה למדעי הצמח והסביבה, הפקולטה לביוכימיה

28 ביוני 2017, ד' בתמוז תשע"ז

כולנו אוהבים אוכל וצורכים אותו על בסיס יומי. עם זאת לפעילות היומיומית והשגורה הזו יש מחיר סביבתי. מאכלים מן החי תורמים באופן לא פרופורציונלי לעלויות הסביבתיות של תזונתו של האדם. ההרצאה תסקור בקצרה את ההיסטוריה האנושית ביחס לייצור ולצריכה של מזון מן החי, ותפרט את הנטל הסביבתי שהם גורמים תוך התייחסות לביטחון תזונתי כיום ובעתיד. בנוסף, מחקר מקיף שביצענו במכון ויצמן למדע על העלויות הסביבתיות של צריכת מזון מן החי בארה"ב, ידגים את תרומתן של המדינות המתועשות לנטל הסביבתי הכולל.

 

מדע גורמה – הרצאה מדעית על שלוש מנות
ד"ר ארז גרטי, 
מכון דוידסון לחינוך מדעי

26 ביולי 2017, ג' באב תשע"ז

למה לעוגת שוקולד בתנור יש ריח כל כך אופייני ומגרה? אילו יצורים קטנים מסתתרים בחלה ובבירה? ומה עדיף – סטייק עם תפוחי אדמה או המבורגר וצ'יפס? הרצאה על אוכל מזווית מדעית.