חברה יפנית משווקת מי שפיר לשתייה, לאחר שמחקר מצא שהם עשירים בחומרים מזינים ובתאי גזע
אם אי פעם תהיתם (מסיבה לא ברורה) מה טעמם של מי שפיר, עכשיו יש לכם הזדמנות לגלות.
החברה היפנית “SHIZEN” (טבע, בעברית) המשווקת תוספי תזונה השיקה בשבוע שעבר מוצר חדש: מי שפיר לשתייה. התוסף משווק בחנויות הפארמה ביפן וככל הנראה עתיד לצאת להפצה בינלאומית מחודש יוני.
מי השפיר הם הנוזל שבתוכו מתפתח העובר. שק השפיר מתחיל להתמלא במים בערך כשבועיים לאחר ההפריה והרכבו משתנה בהדרגה במהלך ההריון. מי השפיר עשירים בחלבונים, פחמימות, אלקטרוליטים ונוטריינטים נוספים החיוניים לעובר, אך יחד עם אלו הם מכילים גם שתן עוברי, הפרשות מהריאות, נוזלים שעברו סינון מהשליה ותאים עובריים שנשרו. למיטב ידיעתנו אין כל הגיון מדעי בצריכת מי שפיר למטרות רפואיות בקרב מבוגרים. היפנים, מתברר, חושבים אחרת.
זוהי כבר לא הפעם הראשונה שפיתוחים יפניים בתחום המזון והמשקאות כמו גלידת תמנונים, בירת וואסאבי, מיץ סלט משומר (ואנחנו יכולים להמשיך) מגיעים לכותרות בעולם ומעוררים דיונים סוערים במקרה הטוב, או רפלקס הקאה במקרה הפחות טוב. הפעם, במקרה של מי השפיר, נראה שאפילו בשביל היפנים זה קצת מוגזם.
הכל התחיל ממאמר שהתפרסם לפני כחצי שנה בכתב העת המדעי “Molecular Nutrition Reports” . החוקרים בדקו את תכולת הנוטריינטים, המינרלים והחלבונים החיוניים במי שפיר, מ-12 יולדות שהסכימו לתרום אותם. הם השוו את רמות החומרים לאלה שבחלב אם, שעל היתרונות הבריאותיים שלו אין צורך להרחיב. החוקרים מדווחים כי מי השפיר שנבדקו הכילו בממוצע פי שניים חומצות אמינו ופי חמישה יותר מינרלים מאשר חלב אם של אותה תורמת. בנוסף הם מצאו שמי השפיר הכילו רמות גבוהות של תאי גזע, שמהם יכולים להתפתח סוגי תאים שונים ולסייע בהחלמה של רקמות פצועות. חלב אם, לעומת זאת, אינו מכיל כלל תאי גזע. לדברי החוקרים, שתייה של מי שפיר בשעות הבוקר יכולה להיות תחליף מצוין לארוחת בוקר מזינה, לחזק את מערכת החיסון, להגביר את חילוף החומרים ולשפר את זרימת הדם.
בשונה מחלב אם, מי השפיר אינם עוברים דרך מערכת העיכול של האשה ההרה, לכן אין סכנה שהם יכילו שאריות חומרים כמו קפה, אלכוהול וסמים, דבר שאכן קורה בחלב האם.
מי שפיר לשתיה. בריאות ישר מאמא? | צילום יח"צ: חברת Shizen
החברה היפנית התחילה לפתח את המוצר בשיתוף פעולה עם איגוד הבריאות היפני (The Japanese Health Foundation) ושלושה מבתי החולים הגדולים ביפן אשר אוספים את תרומות מי השפיר ובודקים את תקינותן. אחד המכשולים העיקריים היה עניין הטריות: את מי השפיר חייבים לשתות תוך 12-24 שעות מרגע הפקת התמצית. הבעיה נפתרה כאשר SHIZEN גילו כי הוספה של "הורמון הנעורים" אקדיזון לתמצית, מעכבת את הפירוק של הנוטריינטים וחומצות האמינו החיוניים. התוספת מאפשרת למי השפיר חיי מדף של כשמונה שבועות בלי צורך בחומרים משמרים. משם התוסף תפס תאוצה ולאחר שזכה להצלחה יפנית מסחררת, בקרוב יגיע תורנו.
אז קדימה, הרימו פחית (לא יותר מאחת ליום לפי המלצת איגוד הבריאות היפני) ושתו לחיים, או כמו שאומרים ביפן: kanapai !
למי שהיה ספק: כתבה היתולית זו היא מתיחה לכבוד 1 באפריל. כל קשר בינה לבין המציאות מקרי בהחלט. בינתיים.