לכל התוכניות

ערב תרבות מדע: Smart Food − מפגש מסקרן על מדע וצמחים

מפגש מרתק בין ידע קדום, מחקר עכשווי והחיים המודרניים

כבר בימי קדם היינו עדים לשימוש בצמחים לצורכי ריפוי, אבל מהם החומרים הפעילים שצמח מייצר ולאיזה מטרה? איך החומרים האלו משפיעים על בני האדם? איך אפשר להיעזר בצמחי מרפא לטיפול במחלות של בני האדם? איך נכון לשלב צמחים בתזונה שלנו ולשמור על אורח חיים בריא? כל זה ועוד במפגש בין ידע קדום, מחקר עכשווי והחיים המודרניים. 

הערב יכלול שלוש הרצאות וטעימות של שייקים על בסיס הצמחים:

פרופ' אסף אהרוני המחלקה למדעי הצמח והסביבה במכון ויצמן למדע, חוקר חומרים פעילים בצמחים, טביעות האצבע הכימיות בתהליכים תאיים. מעלה תובנות חדשות על האפיון של מולקולות זעירות שמהוות חלק מרשת המסלולים המטבוליים בצמחים.

ניר סלומון, C.Ac, C.Hb, בוגר לימודי רפואה סינית בארץ, מייסד ומנהל שירות הרפואה הסינית במכון הגסטרואנטרולוגי בבית חולים שיבא בתל השומר. עוסק בהוראה ושותף למחקר ביחס להפרעות עיכול מורכבות בגישה אינטגרטיבית של שילוב בין תרופות לצמחים.

נטלי שמש M.Sc Nutr, RD, תזונאית קלינית

לתקצירי ההרצאות

קהל:

לקהל הרחב, מומלץ לגילאי 16 ומעלה

זְמַן:

 23 במרץ 2017 , כ"ה באדר תשע"ז בשעה 20:00, משך המפגש כשעתיים. התכנסות וכיבוד קל החל מהשעה 19:40

 

מקום:

אולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי , מכון ויצמן למדע ברחובות

מחיר:

70 ש"ח לאדם

אֵיך:

להירשם באתר (באמצעות מחשב, ולא במכשיר נייד) או בטלפון. מספר המקומות מוגבל. ההרשמה תיעשה על בסיס מקום פנוי

עוד על התוכנית

תכנית האירוע:
19:45 התכנסות, כיבוד קל וטעימות שייקים בריאותיים
20:00 הרצאה – פרופ' אסף אהרוני
20:45 הרצאה – ניר סלומון
21:15 הפסקה
21:30 הרצאה והדגמות הכנת שייקים - נטלי שמש
22:00 סיום משוער