שלושת המסלולים המוצעים

התחדשנו! מעתה, כל ביקור בגן המדע יכלול מסלולי פעילות לפי גילאים הכוללים סיורים מודרכים, מופעים מדעיים ועוד, בהרשמה מראש באתר

מסלול מס' 1: "שעשועי מדע"
מותאם למשפחות עם ילדים בכיתות א'-ו', משך הפעילות כשעתיים, המסלול כולל: 
1. סיור מודרך בגן: הסיור כולל מוצגים בגן שממחישים בצורה אינטראקטיבית תופעות מדעיות: איך מנגנים על סיר? איך שולטים על מהירות הקרוסלה? איך שורפים מקל בעזרת קרני השמש? מהי אקוספרה? מה אוכל צמח טורף? 
- בסוף הסיור ינתן זמן התנסות חופשית לקהל המבקרים עד לזמן המופע.
2. מופע מדעי: מופע שכולל הדגמות וניסויים מדעיים תוך שימוש באש, בגזים שונים ובחנקן נוזלי.
3. גלידה מדעית: הדגמה טעימה שבה נכין גלידה מדעית וגם נטעם ממנה, נלמד על הקשר בין גלידה ומדע ונגלה  איך אפשר להכין גלידה בבית.

מסלול מס' 2: "מנפלאות הטבע"
מותאם למשפחות עם ילדים מכיתה ד' ומעלה, משך הפעילות כשעתיים וחצי, המסלול כולל:  
1. סיור מודרך בגן: הסיור כולל מוצגים בגן שממחישים את הפיזיקה העומדת מאחורי תופעות טבע שונות: מהי קשת  בענן ומהי צורתה האמיתית? איך עובד דוד השמש שלנו? איך אפשר להרים משקולות כבדים ביד אחת? מהי אקוספרה? מה אוכל צמח טורף? 
- בסוף הסיור ינתן זמן התנסות חופשית לקהל המבקרים עד לזמן המופע.
2. מופע ניפוח זכוכית: מופע שמציג את השימושים המדעיים שיש לזכוכית, בהנחיית דני נוטמן. איך יוצרים כד עתיק  מזכוכית? כיצד מייצרים סיבים אופטיים? איך יוצרים עין מזכוכית? איך עובד השעון בטלפון הנייד?

מסלול מספר 3: "סדנאות מדע פעיל"
מותאם לילדים בכיתות ד'-ז', משך הפעילות כשעה וחצי: 
בסדנאות נבנה מוצר באמצעות כלי עבודה כמו מלחם, פטיש, מקדח דבק חם ועוד. נלמד ליצור מעגל חשמלי ונכיר עקרונות מדעיים כגון צפיפות חומרים, יציבות של חומרים או שבירה ופיזור של קרני אור. בכל סדנה הילד ייצור מכשיר אחד מבין שלושת הפריטים הבאים:

1. מנורת לבה − היא מנורה שמסבירה את עיקרון הצפיפות. במהלך הסדנה נבנה מכשיר בעל שני חלקים: מבנה מעץ שעליו מורכב מעגל חשמלי וצנצנת זכוכית שבתוכה מתרחשת התגובה הכימית. מנורת הלבה הנבנית בסדנה שונה מזו שנמכרת בחנויות. נלמד לייצר לבה מחומרים פשוטים שאפשר למצוא בכל בית. בנוסף נעלה השערות איך ליצור תגובה כימית דומה עם חומרים אחרים.

2. קליידסקופ − הוא מתקן שמדגים השתקפות. פירוש המילה מיוונית הוא "צופה בתמונה יפה". המכשיר מורכב משני חלקים: הראשון הוא מתקן שמכיל גליל, חרוזים ומראות והשני מכיל מעגל חשמלי. במהלך הסדנה נבחן מה משפיע על מספר נהשתקפויות במתקן שנבנה.

3. משחק יציבות − משחק שבודק את יציבות היד. בעזרת היד נזיז טבעת ברזל סביב סליל מתכת. ברגע שהטבעת תיגע בחוט הברזל ייסגר מעגל חשמלי שיפעיל נורה וזמזם. הסדנה משלבת עבודה בעץ ובחשמל. במהלכה נלמד על הרכבת מעגל חשמלי, מעגל חשמלי טורי ומקביל ושימוש בטוח בכלי עבודה.

חזרה ללוח הפעילויות