19 שנים לפרסום המאמר המפוברק הקושר לכאורה בין חיסונים לאוטיזם

"הטענות במאמר המקורי כי הילדים נבדקו שוב ושוב וכי ועדת האתיקה המקומית אישרה את הבדיקות התבררו כשקריות" -  כתב העת Lancet בהודעה על משיכת המאמר

ב-28 בפברואר 1998 פרסם הרופא דאז הבריטי אנדרו וייקפילד (Wakefield) מאמר בכתב העת הרפואי Lancet, ובו תיאר 12 מקרים של ילדים שלקו בבעיות דלקתיות במעיים והתדרדרות בתפקודי השפה, וחלקם אובחנו כאוטיסטים. הורי הילדים דיווחו כי הם קיבלו את החיסון המשולש, נגד חצבת, חזרת ואדמת, זמן קצר לפני הופעת התסמינים. הבעיה במאמר לא הייתה מה שאפשר להסיק ממנו, אלא העובדה שהוא היה שגוי מהיסוד, ואף שקרי. שנים לאחר מכן התברר שהיו במחקר בעיות מתודיות קשות, ניגודי עניינים ואף זיוף תוצאות, אך גם בלי כל אלה,  אי אפשר ללמוד הרבה מהנתונים שפורסמו, משום שסמיכות זמנים אינה מעידה בהכרח על סיבתיות. זאת ועוד, מדובר ב-12 מקרים אנקדוטליים שלא בהכרח - או במקרה זה בהכרח לא – מעידים  על הכלל. המאמר הזה היה יריית הפתיחה למחול שדים שאת תוצאותיו אנחנו מרגישים עד היום, ואפשר אף לומר  שגבה לא מעט קורבנות.

שלוש שנים לאחר מכן התפטר וייקפילד  מבית החולים Royal  Free בשל "חילוקי דיעות מקצועיים", אך המשיך  להטיף לפיצול החיסון המשולש. בשנת 2004 חשף העיתונאי בריאן דיר ב"סאנדיי טיימס" כי חלק מתוצאות המחקר נועדו לשמש בתביעה נגד יצרני החיסונים וכי אחדים מהילדים "נבחרו" להשתתף במחקר. בהמשך התברר כי וייקפילד עצמו ובית החולים קיבלו כספים מעורכי דין שחיפשו דרך להוכיח שחיסונים אינם בטוחים, כדי לתבוע את קרן הפיצויים. לא פחות חמור, עוד לפני הפרסום הגיש וייקפילד בקשה לרשום פטנט על חיסון מפוצל. ב-2007 עשרה משותפיו של וייקפילד למאמר משכו את ידיהם מהפרסום. ב-2010 נשלל רשיונו של וייקפילד לעסוק ברפואה, והמחקר המקורי נפסל – 12 שנים לאחר שפורסם.  

עלייה בתחלואה

החיסון המשולש הוא נגד חצבת, אדמת, חזרת ולפני מספר שנים הוספה גם האבעבועות רוח לתרכיב. כדי להמחיש את המשמעות של ירידה בהתחסנות נתמקד דווקא בחצבת, הנפוצה, המדבקת והמסוכנת מבין ארבע המחלות. שיעור התמותה מחצבת עומד על כאחד מכל 500 חולים, ואחד מכל אלף חולים סובל מסיבוכים מוחיים.  אם תוסיפו לכך את העובדה שמדובר במחלה המדבקת ביותר המוכרת לאדם, לא מפתיע שגם כיום היא הורגת עשרות אלפי בני אדם בכל שנה, בעיקר בעולם השלישי.

מאמרו של וייקפילד הצית בהלה בציבור שהחיסון עלול לגרום לאוטיזם. התוצאה הייתה ירידה בשיעור ההתחסנות, ובעקבותיו עלייה במספר ההתפרצויות של חצבת במדינות שבהן יש תכנית חיסונים מסודרת כמו בריטניה וארה"ב. אין כנראה דרך לתאר זאת חוץ מהמילה "אבסורד": מחקר מזויף הוביל למסקנה שגויה, וגרם לקבלת החלטות לא נכונה שהובילה לתחלואה ותמותה של אלפי ילדים מחצבת – מחלה בת מניעה. אחת הסיבות שמרתיעות עד היום אנשים מלהתחסן נגד חצבת או לחסן את ילדיהם הוא החשש הלא מבוסס מאוטיזם, שהתחיל –  או  התחזק – במאמרו של וייקפילד, אם כי באופן אירוני המחלה עצמה היא שגורמת לפגיעות מוחיות, ולא החיסון המונע אותה.

במחקר שהתפרסם ב-2016 הראו חוקרים מארצות הברית  כי התפלגות של חולי החצבת ב-18 התפרצויות  מעלה שאחוז הלא מחוסנים שחלו בחצבת גדול בהרבה מחלקם היחסי באוכלוסייה. יתרה מכך, כ-70 אחוז מהם לא התחסנו מסיבות שאינן רפואיות. מכיוון שהחיסון אינו מבטיח 100 אחוז הגנה, ולא עובד אצל כל המחוסנים, יש חשיבות רבה להתחסנות האוכלוסייה באחוזים גבוהים. קיום "כיסים" לא מחוסנים עלול לפגוע דווקא באנשים בעלי מערכת חיסון חלשה: תינוקות, קשישים, או חולי סרטן ואיידס. דוגמה מצוינת לכך היא ההתפרצות בארצות הברית ב-2014 שהחלה בנשא חצבת בדיסנילנד והדביקה לפחות 110 אנשים. 12 אחוז מהם היו מחוסנים, 45 אחוז לא קיבלו חיסון (רובם מסיבות לא רפואיות) ולא היה מידע לגבי האחרים. האירוע הזה מראה שלמרות שמחלה הודברה בארצות הברית ב-2004 , היא בהחלט יכולה לחזור.

המאמר של וייקפילד מן הסתם אינו הסיבה היחידה שאנשים בוחרים לא להתחסן, אבל בלי ספק הוא נתן רוח גבית חזקה לתנועות ההתנגדות לחיסונים, ותרם לא מעט להפחדה חסרת בסיס שהובילה בתורה לירידה בכיסוי החיסוני ולעלייה בתחלואה.


התרמית נחשפה. כותרת ה"סאנדיי טיימס" ב-22 בפברואר 2004, שחשפה את הבעיות והרמאויות במחקר. למעלה: המאמר המקורי

זיוף קטלני

מאמר מדעי מבוסס על אוסף של ניסויים אשר נותנים יחד  תשובה לשאלה מדעית. הדרך הנכונה לעשות זאת היא לשאול את השאלה, לתכנן ניסויים שיענו עליה ולפרסם את התוצאות כמאמר מדעי לאחר שעבר ביקורת עמיתים. לא כל מאמר הוא אמת צרופה, יש לפעמים אי דיוקים ושגיאות והם נחשפים מן הסתם כאשר חוקרים אחרים מנסים לשחזר את הניסויים. כך עובדת השיטה המדעית:  מחקרים מצטברים, תאוריות מדעיות מתגבשות על בסיסם והידע האנושי מתרחב ומעמיק. קורה לפעמים שמדען בוחר לעוות את הכללים בשביל לקבל תוצאות מובהקות יותר, או מתאימות יותר לתאוריה שלו. זהו זיוף,  והקהילה המדעית מתייחסת למקרים כאלו בחומרה רבה. מדען שנתפס מזייף תוצאות יספוג ביקורת קשה, יהיה לו קשה לפרסם מחקרים, ולקבל מענקי מחקר, ומעשה כזה עלול להביא את קצה של הקריירה המדעית שלו.

וייקפילד עצמו עבר עם משפחתו לארצות הברית, שם ניהל מכון לחקר האוטיזם, והמשיך לקדם את רעיונותיו, וכיום הוא מנהל חברה פרטית שעוסקת בתחום. למרות זיוף הנתונים שעלה בחיי אדם, מלבד שלילת רשיון הרופא שלו לא ננקטו נגדו שום צעדים ולא נפתח הליך פלילי. לכאורה מדובר בסיפור של חוקר שסרח ותו לא, אך מה שמייחד את הסיפור הזה הוא השפעתו על בריאות הציבור. וייקפילד אמנם סיים את הקריירה שלו ברפואה ובמחקר, אבל במאמר כושל ומזויף אחד הוכיח כמה קל להשפיע על דעת הקהל, וכמה ההשפעה הזו עלולה להיות מסוכנת.

47 תגובות

  • יונתן

    שחררו אותנו, די נמאס

    למה סרבני החיסונים לא משחררים אותנו מהעול לחיות בסביבתם?
    שלא יתחסנו ולא יחסנו את הילדים שלהם. הם הפכו לכת שלא מסתפקת בכך שהיא לא מתחסנת אלא חייבים לעשות תהליך מיסיונרי להפוך את כולם ללא מתחסנים.
    הצעתי להם היא שיבנו קהילות נפרדות ויעזבו אותנו לנפשנו.
    אני מתחיל לחשוב שצריך להסתכל על הנושא הפוך, אלו שמסרבים להתחסן הם כבר אוטיסטים . החיסון הוא רק תירוץ

  • איש חושב

    מספיק עם הפייק

    כמו שכתבתי בתגובה הראשונה, אין מחקרים שהשוו לא מחוסנים כלל למחוסנים, שימו לב איך ארז מחרטט אותנו כאן עם מחקרים שהוא מצהיר עליהם ככאלו אך הם רחוקים משם מאד, כמו שהגיבו לו.
    ולא במקרה מתחמק הממסד מפרסום מחקרים כאלו..
    תראו את זה: http://vaccinesinc.blogspot.com/2011/03/blog-post.html
    עד שיוכיחו, ולו בהוכחה קלושה אחת, שמחוסנים בריאים יותר או סובלים מאוטיזם לא יותר מלא מחוסנים, ברור שהם מנצלים את תמימותכם לשווק לכם מוצרים מסוכנים, חד משמעית - מסוכנים.

  • איש חושב

    חיסונים בהחלט גורמים לאוטיזם

    המחקר של וויקפילד משמש תעמולני חיסונים כהוכחה שהחיסונים לא גורמים לאוטיזם, לא במקרה, אין להם אף הוכחה אחרת, אין אף מחקר של מחוסנים מול לא מחוסנים שמראה שמחוסנים בריאים יותר או ששיעור האוטיזם זהה בשניהם, פשוט אין מחקר כזה (כל המחקרים שמתיימרים להפריך את הקשר בין חיסונים לאוטיזם לא כללו קבוצה של לא מחוסנים כלל, אלא כאלה שלא חוסנו באחד החיסונים, כאילו שחיסון ספציפי גורם לאוטיזם). הקשר בין חיסונים לאוטיזם לא הומצא במחקרו של וויקפילד, הוא חוויה כואבת של הרבה הורים, ועדויות רבות על אוכלוסיות לא מחוסנות שנהנות משיעורי אוטיזם אפסיים.

  • אייל

    שים לב למשפט האחרון שלך.

    שים לב למשפט האחרון שלך. חשבתי שאמרת לפני כן שלא נעשו מחקרים שכללו קבוצת לא מחוסנים. תחליט. או שיש מחקרים כאלה או שאין עדויות כאלה.

  • אביץ

    המאמר של וויקפילד לא עסוק בלמצוא את הקשר בין החיסון לאוטיזם

    זה בכלל לא מה שהמאמר בא להגיד אז חבל שכל הזמן מנגחים אותו בשביל לחזק את מעמד החיסונים
    הוא לא בא להוכיח שום דבר האמת, הוא רק בא לתת בסיס למחקרים בעתיד שיחפשו קשר בין מחלות מעיים לפגיעה מוחית
    ואגב, הכיוון הזה קיים בדי הרבה מחקרים בשנים האחרונות... ולא נראה לי שכולם משקרים.

  • יעקב אפל

    כולם יודעים לדקלם טוב את הפירכא על וייקפילד

    כל מי שמתעלם מבעיתיות החיסונים למד טוב את המחקר של וויקפלד , שזה חוקר אחד שסרח או ששרפו אותו. ולא מתייחס לכל השלל האפשרויות האחרות שיכולות להיות נכונות.
    הכי כואב כשאתהשומע מרופאים שמתעלמים , כי רופא שמתעלם מאפשרויות מתעלם גם מתלונות של חולים ומחלות ויכול לגרום לצרות שלא נדע.

  • רועי

    המחקר שמשווה מחוסנים ללא מחוסנים בדגש על בעיות נוירולוגיות

    http://oatext.com/pdf/JTS-3-186.pdf

  • רועי

    כתבה על המחקר

    http://www.ageofautism.com/2017/05/pilot-comparative-study-on-the-health...

  • ירון

    רכילות צהובה במקום מדע

    מביש כל הפסטיבל סביב המאמר הספציפי או הרופא הספציפי בדיבייט של חיסונים ואוטיזם.
    במקום לדבר מדע (או אולי כי אין מדע) אתם הופכים את הדיון לרכילות צהובה על הרופא ההוא.
    אם יש כל כך הרבה עדויות ומחקרים שרומזים על קשר אפשרי (גם אם המחקרים לא איכותיים מספיק כדי להוכיח), אזי בואו ננסה לבדוק מדעית וכדי לשלול קשר כזה צריך להשוות את אחוז האוטיסטים אצל מחוסנים (שמחוסנים לפי תוכנית החיסונים) לעומת לא מחוסנים (ילדים שלא מחוסנים כלל באף חיסון).
    אבל אין מחקר כזה...
    אז מה נשאר? על מה נשאר להסתמך כדי להוכיח שאין קשר?
    ישנם מחקרים שנעשו על מנת לבדוק את הקשר הזה אך כל המחקרים הללו הם מתודולוגית חלשים,כולם מחקרים סטטיסטיים שלפי ההגדרה לא יכולים להוכיח שאין או יש קשר, כמעט כל המחקרים נגועים בניגוד אינטרסים או חשד כבד לזיוף תוצאות כדי להסתיר קשר אפשרי כזה, וכל המחקרים בדקו חיסון אחד ספציפי או חומר אחד ספציפי במקום להשוות מחוסנים ללא מחוסנים.
    אז למדע אין שום דבר איכותי ואמין שניתן לנפנף בו, ואנחנו הרי מאמינים בני מאמינים בחיסונים באשר הם, לא נשאר אלא להשתמש בטכניקות מעולם קשורת ולחזור שוב ושוב על איזה רופא שלכאורה סרח.
    אי אפשר להתעלם מכמות העדויות המצטברות מהשטח, הרשת גועשת בנושא הזה ומלאה בסירטונים של לפני ואחרי חיסון (לא רק הmmr, אבל בעיקר), הורים שמכירים את הילד טוב מכולם רואים ילד מתדרדר לאחר חיסון והממסד חוזר על אותן מנטרות צהובות על איזה רופא שסרח במקום לבדוק מדעית את השורה התחתונה - מה ההבדל בשיעור האוטיזם בין אוכלוסיות מחוסנות ללא מחוסנות.
    מדהים שהדיבייט נמשך כבר עשרות שנים, אבל מחקר אחד כזה מעולם לא נערך.

  • אסף

    מדהים שאת סותר את עצמך

    אתה כותב ש"כולם מחקרים סטטיסטיים"(ועל כן, "חלשים") ושתי שורות מעל אתה דורש מחקר...סטטיסטי ("כדי לשלול קשר כזה צריך להשוות את אחוז[...]"). אז מה זה יהיה?
    מי שטוען טענת קיום חובת ההוכחה היא עליו. יש *לך* איזושהי הוכחה שאינה אנקדוטלית לקשר בין חיסונים לאוטיזם? לא אין לך, אפילו לא תאוריה למכניזם. נעשו מספיק מחקרים שמראים שאין קשר אבל אתה לעולם לא תקבל אותם כי בחרת להאמין בתיאוריות קונספירציה ולעזאזל המציאות.
    אין שום דבר שיוכל לשנות את דעתך. לעולם. ממש כמו אמונה דתית.
    לגבי "עדויות" - יש גם "עדויות" על חטיפות חייזרים, על מי קודש שמרפאים מחלות, על אנשים שקמו מן המתים ושאר ירקות. אנשים רוצים להאמין מתוך כאב ומצוקה וייתפסו לכל דבר שיוכל לספק להם דרך להתמודד עם הכאב ולנתב תחושות קשות אותו למקום אחר.
    הדיבייט נגמר - אתה פשוט בוחר לא לקבל את המסקנה ועל כן רוצה להמשיך להאמין שהוא נמשך.
    בשורה התחתונה - אין מה להשחית מילים על אנשים כמוך, התגובה שלי מיועדת לכאלה שעוד לא הפכו לזומבים של תאוריות קונספירציה.

  • גולן

    בדיוק ! ומה שמביש אפילו יותר

    בדיוק ! ומה שמביש אפילו יותר, שהמחקר של ד"ר וייקפילד בדק את הקשר בין החיסון לבעיות קיבה. והוא אף טרח לכתוב בגדול בסיכום המחקר שלו שהמחקר לא מוצא שום קשר בין אוטיזם לחיסונים. ד"ר ארז גרטי צריך להתבייש בכלל בכל הכתבה הסתמית הזו, שלא ברור מה מטרתה ?

  • אריאל

    דמגוגיה בגרוש במקום טיעונים אמיתיים

    מה שמביש זו התגובה שלך. אבל זה לא מפתיע, כי כך פועלים כל מתנגדי החיסונים. מפריחים טענות תלושות מהמציאות: "אבל אין מחקר כזה..." אז זהו שיש. המון. וכאלה שנעשו על מאות אלפים של ילדים, ולא על 12. הנה אחד לדוגמא:http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa021134#t=article

  • מורן

    אכן מחקר מעניין, השאלה שעולה

    אכן מחקר מעניין, השאלה שעולה מהי הקבוצה שמוגדרת כלא מחוסנת, האם הם לגמרי לא מחוסנים או רק לא מחוסנים ל MMR? את זה לא הצלחתי להבין מהמחקר וזה חשוב מאוד

  • צפוני

    צפוני

    ומעולם לא יצא מחקר שמראה על בטיחות או יעילות של חיסון.
    מעניין שמכון ויצמן לא מדבר על זה במאמריו.
    חובת ההוכחה היא על מיצר החיסון ולא על מי שנפגע.

  • אייל

    מחקרים רבים?

    האם יש מחקרים לא ממומנים על ידי גופים התומכים בחיסונים? בתחום שכזה הייתי מצפה למצוא אלפי מחקרים עצמאיים.
    לא נראה לי שקיים מוצר בעולם שכמעט מחייבים אותו על ילדים שיש אליו מחקר אחד שממומן על ידי גורמים התומכים במוצר.
    זה יהיה הגיוני באותה מידה לומר "יש להכריח ילדים לאכול במבה, הנה מחקר אחד שמומן על ידי "תאגיד הבוטנים העולמי" שמוכיח שצריך להכריח אותם"
    אני בטוח שזה ישמע לך מוזר, אבל חיסונים זה דבר הרבה יותר מסוכן ושנוי במחלוקת בממבה, למה שנקבל את זה, אם אפילו בבמבה נסרב לקבל את זה?
    צריך מאות אם לא אלפי מחקרים שלא ממומנים בצורה מגמתית לפני שבכלל מפתחים דעה בנושא, העובדה שאין מעידה על כך שאם יש ספק אין ספק, לא מחסנים עד שאין מחקרים
    רבים בנושא, מחקר אחד = בדיחה, מחקר אחד שמומן על ידי גופים תומכי חיסונים = בדיחה גרועה. בו לא בנזה את המדע בכזאת גישה טיפשית.

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    זה לא נכון. כל חיסון נבדק ליעילות ובטיחות בניסויים קליניים ועל אחת כמה וכמה חיסוני ילדות.

  • רועי

    ניסוי קליני זה לא סקר שעורכים על מיליוני מתחסנות.

    כדאי לדייק לפני שטוענים שנערכים ניסויים קליניים לכל חיסון.
    חיסוני שפעת שמשונים בכל שנה לא נבדקים בניסויים קליניים. לדעתי גם חיסון הפוליו המוחלש לא נבדק בניסוי קליני ויש עוד.

  • אנטון

    אולי אפשר אם כך, לקבל קישור

    אולי אפשר אם כך, לקבל קישור למחקר הבודק בטיחות של חיסון ה-MMR?

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    הי
    חיסון הMMR הוא חיסון ישן שאושר בשנות השישים. אני יכול לנסות לחפור ולמצוא ניסויי בטיחות, אבל היות והחיסון הזה כבר לא ניתן היום הנה סקירת מחקרים גדולה על החיסון שהחליף אותו , הMMRV (בערך אותו חיסון + נגיף אבעבועות רוח)
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26554769

  • רועי

    אפשר בבקשה מחקר שבדק את בטיחות החיסון נגד פפילומה?

    זה חיסון חדש לא?

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    החיסון חדש יחסית (בן כ10 שנים), כך שנערכו כבר לא מעט מחקרים. הנה כמה תקצירים:
    https://davidson.weizmann.ac.il/tags/%D7%A4%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9...
    כל טוב

  • רועי

    אפשר לינק מלא בבקשה? הלינק

    אפשר לינק מלא בבקשה? הלינק נחתך באמצע. בעיה מוכרת, נסה לשים רק לינק ללא טקסט נוסף

  • צפוני

    האינטרסיםהחבויים של המכון

    הגיעה הזמן שהמכון יפרסם את ניגודי האינטרסים שלו.
    כלומר עם מי הוא בקשר בתעשיה וממי הוא מקבל מימון וסיוע מחקרי. ( רמז - מונסנטו וחבריהם).
    עם אינטרסים כאלה לא פלאצשהוא מוציא מאמרים מגמתיים שקריים ולא מדעיים בעליל !

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    אין שום אינטרסים מלבד קידום מדע מבוסס ראיות. אם יש לך נתונים על טעויות מדעיות במאמרים שלנו אתה מוזמן להציג אותם ונתייחס.

  • רונן

    זה מעניין שהם מסיטים את הדיון לכמה ילדים נפגעו מחצבת

    במקום לדון בשאלה האמיתית לגבי הסיכון לאוטיזם. במקום להשוות את אחוז האוטיסטים בין מחוסנים ללא מחוסנים מדברים על הנזק הפוטנציאלי בלא לחסן. אף אחד לא אומר לא לחסן, בסך הכל הציעו לפצל את החיסון. חברות התרופות לא רוצות לעשות זאת כי פירוש הדבר הוא הודעה באשמה.

  • אנונימי

    אולי לא רשמו את זה כי כבר

    אולי לא רשמו את זה כי כבר נעשו אלפי מחקרים מאז שהוכיחו שאין שום קשר בין החיסון לאוטיזם וכאשר מפצלים בעצם דוחים חלק מהחיסון מה שעלול להיות מסוכן לילד שבזמן הזה יכול לחלות

  • מרדכי

    זה מעולם לא נעשה

    מעולם עד היום לא השוו שיעור אוטיזם בין מחוסנים ללא מחוסנים.
    מספיק לזרוע חול בעיני הציבור כאילו זה נבדק על מיליוני ילדים כי זה לא. בדקו חיסון ספציפי או חומר ספציפי. מעולם לא בדקו מחוסנים לעומת לא מחוסנים.
    אם זה לא מטיל ספק רב באמינות טענות הממסד בחוסר קשר בין חיסונים לאוטיזם, אז אני לא יודע מה כן.

  • רועי

    הוספתי מחקר עדכני שהשווה ומצא הבדלים

    ראה תגובתי למעלה

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    בדרך כלל זה עובד הפוך, צריך להראות שיש קשר לא שאין קשר, אבל במקרה הזה נעשו המון מחקרים שהראו שאין קשר. מטא אנליזות מקיפות על מליוני ילדים בכל רחבי העולם, השוואות בין אוכלוסיות מחוסנות ללא מחוסנות, מעקב אחר שיעור האוטיזם באוכלוסיות שהפסיקו לחסן ואפילו מחקר שתוכנן ובוצע במימון של ארגון מתנגדי חיסונים וכולם הראו שאין כל קשר.

  • מרדכי

    אשמח לראות מחקר אחד כזה

    השוואות בין אוכלוסיות מחוסנות ללא מחוסנות?
    תוכל בבקשה לתת רפרנס אחד כזה?

  • רועי

    הנה מחקר עדכני

    הוספתי כבר בתגובה נפרדת אבל נראה לי שכאן ראוי יותר.
    מחקר שהשווה ומצא הבדלים משמעותיים בין מחוסנים ללא מחוסנים בגילאים 6-12 בארה"ב.
    בדגש על - neurodevelopmental disorders (NDD http://oatext.com/pdf/JTS-3-186.pdf

  • רועי

    להכניס כאן קישורים זאת בעיה קשה - הכל מתערבל :-)

    http://oatext.com/pdf/JTS-3-186.pdf

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    שתי דוגמאות

    מחקר שהתקיים ביפן שבדק את שיעור אבחון האוטיזם באוכלוסיה מחוסנת ואוכלוסיה לא מחוסנת
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877763

    מחקר אחר על למעלה מחצי מליון ילדים חלקם מחוסנים וחלקם לא, גם לא מצא קשר
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12421889

  • מרדכי

    בשתי הדוגמאות שהבאת השוו רק בין אוכלוסיות מחוסנות

    הי ארז, במחקר הראשון היפני של הונדה השוו בין מחוסנים שהתחסנו גם בחיסון המשולב לבין מחוסנים שהתחסנו בחיסונים הבודדים של אותן המחלות. זה רחוק מאוד מלהיות השוואה בין אוכלוסיה מחוסנת לאוכלוסיה לא מחוסנת. במחקר השני הדני, גם כן השוו מחוסנים שהתחסנו בחיסון המשולב לבין מחוסנים שלא חוסנו בחיסון המשולב. גם זה רחוק מלהיות השוואה בין אוכלוסיות מחוסנות ולא מחוסנות. להשתמש במחקרים האלה כהוכחה לזה שחיסונים לא גורמים לאוטיזם, זה כמו לבדוק שיעור הסרטן בין מעשני 2/3 קופסא לבין מעשני קופסא ועל סמך זה לצאת בהצהרה שסיגריות לא גורמות לסרטן. **
    פרט מעניין מהמחקר הדני שהבאת כהוכחה שחיסונים לא גורמים לאוטיזם - המחקר בוצע על ידי קבוצת חוקרים דניים שפעלה בדנמרק ושהוקמה במימון ה-CDC האמריקאי.
    פול ת'ורסן, מנהל הקבוצה והאיש שהיה אחראי לקשר עם ה-CDC (ואחד ממחברי המחקר הזה ועוד מחקרים אחרים שהקבוצה הפיקה) - לא התבייש ולקח איזה מיליון שניים מכספי משלם המיסים האמריקאי לכיס שלו.
    מה שהוא עשה זה להוציא חשבוניות פיקטיביות ל-CDC ולהכניס את הכספים מה-CDC שהיו אמורים להגיע לקבוצה - אליו לחשבון הבנק.
    הנה - פול ת'ורסן, אותו אחד שחתום על המחקר השני שהבאת, מופיע ברשימת ה-MOST WANTED של אלו הנמלטים ממשפט בארה"ב.
    http://oig.hhs.gov/fraud/fugitives/profiles.asp
    (דפדפף עד שתגיע ל-POUL THORSEN).
    שמעת במקרה על פול ת'ורסן הפושע שהיה מעורב עד צוואר במחקרים שכביכול הראו שאין קשר בין חיסונים ואוטיזם? לא ולא, כולנו שמענו רק על וויקפילד ועוד פעם וויקפילד....

  • אייל

    לא להאמין

    אני לא מבין את זה, אנשים היום פשוט רובוטים, "זה מחקר זה האמת"
    ביל גייטס = טס במטוס של ג'פרי אפשטיין הלוליטה אקספרס לאי שנקרא אי-הלוליטות, מקום שמטרתו האקסלוסיבית זה אונס של ילדים, ביל גייטס היה על המטוס יותר מפעם אחת,
    הוא תורם מיליארדים לחיסונים, אבל אין בעיה שפדופילים צמעי דם הם המימון לחיסונים, כי מדע וזה, אחרי זה, פושע נמלט הוא האדם שהם סומכים עליו לנהל מחקרים לגבי חיסונים, אין בעיה כי "מדע"
    וואלה אני מתחיל להבין איך הנאצים הציגו את תורת הגזע וכל האנשים פשוט האמינו, איפה השכל? אם המדע שלכם ממומן על ידי חולי נפש שנוסעים לאי של פדופילים, מנוהל על ידי פושעים נמלטים, איפה השכל?
    ואתם תוקפים את וויקפלד? כן מבחינתי פושעים וסוטי מין זה לא בדיוק הדמוגרפיה שאני רוצה שיגידו לי מה נכון ומה לא נכון וינהלו לי מחקרים שאני צריך לקבל כאילו אין שם סילוף נתונים, סיבון והצגה נתונים בצורה
    מגמתית או מטעה. CALL ME OLD FASHION אבל הייתי שמח שהאנשים שמובילים את המחקרים והמימון לא יהיו חולי נפש פסיכופטים ופושעים.

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    מחקר נוסף

    http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2275444

    לגבי פול תורסן, יכול להיות שהוא אכן מדען שסרח ומקומו בכלא, אבל איך זה קשור לממצאים? האם התבצעו זיופים במחקר? האם נמצאו כשלים בנתונים? לא. מעבר לכך תורסן הוא לא המדען העיקרי שחתום על המחקר (לרוב הראשון ו/או האחרון). זה לא דומה למחקר וויקפילד שם גם אילו וויקפילד היה צח כשלג והנתונים היו אמינים לחלוטין עדיין אותו מחקר לא מלמד דבר וחצי דבר על קשר כלשהו בין חיסונים לאוטיזם.

  • מיכל

    מדוע מוצא האתר של מכון

    מדוע מוצא האתר של מכון דוידסון לציין 19 שנה למאמר של וויקפילד ועמיתיו בלנסט?
    ממתי חוגגים 19 שנה? מה היה דחוף כל כך לאנשי מכון דוידסון לציין את התאריך?
    מה נקבל בשנה הבאה, כשזה כבר יהיה 20 שנה עגול? שבוע "חגיגות" וויקפילד?
    שיווק החיסונים הופך להיות פאתטי יותר ויותר עם כל יום שעובר.

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    יש לנו המון כתבות היום לפני בשנים לא עגולות. הרעיון עלה בצוות לא מזמן והחלטנו ללכת על זה. באותה המידה יכולנו לחכות שנה.

  • איש חושב

    מחקר שמשווה לא מחוסנים כלל

    מחקר שמשווה לא מחוסנים כלל למחוסנים יש לך? חוזר שוב: לא מחוסנים כלל.
    מספיק להתחמק

  • אנונימי

    מה שפאטתי היא העובדה שאת

    מה שפאטתי היא העובדה שאת מתרכזת בלמה הם פרסמו את זה לעומת התוכן של המאמר. אני מניח שאת נמנית עם מתנגדי החיסונים שנפלו בפח הקונספירציות וקשה לך להתמודד עם העובדה

  • רמי

    למה דווקא שנים עגולות?

    אם תעייני באתר תגלי שרוב כתבות "היום לפני" לא מפורסמות בשנים עגולות. למה לחכות שנה אם יש משהו מעניין לומר עכשיו? וזה נכון שבעתיים לנושא מציל חיים כמו חיסונים.

  • אנונימי

    המאמר שלכם שטחי מאד

    אם היה לכם אינטגרטי מקצועי הייתי סוקרים גם את תגובתו של וויקפילד על כך שהואשם בהונאה. יש לו מה לומר בענין וזה די משכנע

  • אנונימי

    גם לנשיא קצב ולאולמרט ולכל

    גם לנשיא קצב ולאולמרט ולכל פושע אחר יש הרבה דברים משכנעים לומר. למה לתת לשקרן, רמאי, זייפן ורוצח לנסות לתרץ את מעשיו לאחר כל ההוכחות. וברור שהוא ניסה והעובדה בשטח היא שאף אחד לא קנה או יקנה את השקרים שלו בקהילה המדעית

  • מומחה מצוות מכון דוידסוןארז גרטי

    תשובה

    יתכן ויש לו מה להגיד, אך את מה שהיה לו להגיד אמר בערכאות הרלוונטיות ובסופו של דבר רישיונו נשלל. בכל מקרה גם אילו המחקר שלו היה אמת צרופה, עדיין זה לא מספיק בשביל לצאת בקביעות שהוא יצא לגביהן על פיצול חיסונים והחשש מאוטיזם

  • דש

    אם חוזרים על שקר (סקפטי) כמה פעמים ,האם זה הופך לעובדה?

    רוב האשמות שנזכרות פה מסתמכות על משפט השדה של ועדת האתיקה של הרופאים בבריטניה ה GMC כשהוגש ערעור לבית משפט "על אמת" זאת היתה התוצאה:
    GMC fitness to practise panel found both men guilty of misconduct over the way the research was conducted. Its verdict followed 217 days of deliberation, making it the longest disciplinary case in the GMC's 152-year history. Today the GMC suffered a serious blow when Mr Justice Mitting, sitting in London, ruled the verdict and the decision to strike off could not stand. The judge criticised the disciplinary panel's "inadequate and superficial reasoning and, in a number of instances, a wrong conclusion". The judge said: "It would be a misfortune if this were to happen again." He urged that in future such cases should be "chaired by someone with judicial experience". http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/... וויקפילד לא הגיש פטנט על החיסון המפוצל הוא המליץ על החיסון המפוצל , כעבור כמה חודים ממשלת בריטניה שללה את הרישיון של החיסונים הפוצלים כדי לא לפגוע בקמפיין של המעבר ל MMR הרשיון של וויקפילד נשלל ד"א בגלל שלצורך המחקר שלו לקח דגימת דם מילדים (בהסכת ההורים) במסיבת יום ההולדת של הילד שלו עבור קבוצת הביקורת באחד המחקרים שלו , קצת מוזר בתור חוקר רמאי היה יכול פשוט לפברק את הנתונים. חיסון ה MMR מיוצר גם ע"י חברת Merck .
    כשמדענים העלו ביקורת נגד תרופה אחרת של החברה (Vioxx), יצרו עובדים בחברה רשימת חיסול מקצועית שמטרתה לנטרל את המבקרים ע"י פגיעה במוניטין המקצועי שלהם: http://www.cbsnews.com/news/merck-created-hit-list-to-destroy-neutralize... כנראה שבמקרה של וויקפילד זה עבד כי אחרי הטיפול שהוא קיבל אף מדען חפץ חיים לא ינסה לשחזר ולהרחיב מחקרים קליניים כאלה, שמראים פגיעה אפשרית שדומה במנגנון שלה ל Acute disseminated encephalomyelitis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22473136

  • גיל

    המקור שציטטת לגבי הGMC לא

    המקור שציטטת לגבי הGMC לא מתייחס לווייקפילד... רק לאחד משותפיו למחקר. אותו שופט שהחזיר את הרשיון של השותף למחקר (אך לא את הרשיון של ווייקפילד שלגביו התגלו מאז דברים גרועים הרבה יותר) כתב גם:
    "There is now no respectable body of opinion which supports [Wakefield's] hypothesis, that MMR vaccine and autism/enterocolitis are causally linked."
    Many more details of Wakefield's fraud and perfidy came out after the GMC hearing. I wonder if Mr. Justice Mitting silently took that into account in his ruling -- that Walker-Smith was not a party to Wakefield's unscrupulous doings and in effect, was betrayed by Wakefield. והמחקרים של וי.קיי. סינג שהוזכרו כאן לגבי הפגיעה האפשרית? נבדקו לעייפה - והופרכו
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vijendra_K._Singh#Research

  • צפוני

    כל הכבוד על המידע המעמיק. אנשים חיים בבועה ומתפתים לכל ידיעה

    חדשותית בלי בדוק את האמת הפשוטה.