כיום משערים שלאחר היווצרות היקום, היה היקום מורכב בעיקר ממימן (כ-75%) והיתר מהליום (כ-25%). כיצד, אם כן, נוצרו יתר היסודות הכבדים יותר (ליתיום, פחמן, חמצן, ברזל, זהב וכן הלאה) המצויים סביבנו ומרכיבים, בין השאר, אותנו? ההרצאה מנסה לענות על שאלה זו. במהלך ההרצאה ניתן תיאור מחזור חיים אופייני של כוכב: מלידתו ועד מותו. כמו כן ניתן הסבר על השיטות המחקריות העומדות ברשות חוקר אסטרופיזיקה בן ימינו ועל חשיבות הפיזיקה הגרעינית לחקר האסטרופיזיקה. בתוך כך מבוארים מושגי יסוד כגון: ספקטרוסקופיה, פלנטה, כוכב, נוקליאוסינטזה, "ענק אדום" ו"סופר נובה".

המרצה
פרופ' דניאל זייפמן, מהמחלקה לפיזיקה של חלקיקים במכון ויצמן למדע. פרופ' זייפמן מכהן כנשיא המכון. לאתר הבית של פרופ' דניאל זייפמן: http://www.weizmann.ac.il/particle/molecule/

להרצאה, לחצו כאן

תודה לפרופ' דניאל זייפמן על הסכמתו להעלות את ההרצאה לאתר.
תודה למרכז הארצי של מורי הפיזיקה על הנכונות להעלות את ההרצאה לאתר.
תודה לשולמית (שולי) קפון, דוקטורנטית במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע, ומרכזת השתלמות המורים שבמסגרתה ניתנה ההרצאה על עזרתה הרבה.

ההרצאה צולמה באוגוסט 2006 כאחת ממספר הרצאות העשרה שניתנו למורים לפיזיקה, כחלק מהשתלמות המורים המתוקשבת "קרינה וחומר - העמקה והעשרה", שניתנה במסגרת המרכז הארצי של מורי הפיזיקה בשנת הלימודים תשס"ז.
תרגום המצגת של המרצה לעברית, צילום ההרצאה והכנתה לשידור באינטרנט נעשו ע"י שולמית קפון מהמחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן.

 

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

תגובה אחת

  • ויגדור רכניץ

    הלינק להרצאה לא עובד

    אפשר בבקשה למצוא את הלינק להרצאה?