צמיגות הדבש תלויה במספר גורמים:

(1). סוג הדבש- מאיזה פרחים הוא נוצר, מהם נגזר הרכבו.
(2). ריכוז המים בדבש- הגדלת ריכוז המים ב-1% מקבילה לעליית טמפרטורה של כ-4 מעלות צלסיוס וגורמת לירידה בצמיגות (עלייה בנוזליות).
(3). טמפרטורה- ככל שהטמפרטורה גבוה יותר כך הדבש נוזלי יותר.

 

מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.

0 תגובות